Storhamar ligger på femteplass i serien med 19 poeng etter 12 seriekamper. I overtallsspill ligger laget derimot desidert sist med 10,89 prosent i uttelling. Tirsdag scoret Storhamar to mål i overtall, og prosenten gikk opp med over tre prosent. Men HA-sportens hockeyekspert, Tor Nilsen, vil ikke friskmelde Storhamar ennå.

– Storhamar scoret et mål på et flygende angrep, og det andre målet ble scoret med to spillere mer på isen. Storhamar har så gode enkeltspillere at det bør man nesten forvente at de gjør i fem mot tre, sier Nilsen, som mener laget må spille enklere dersom de skal finne tilbake til fjorårets power play-statistikk, da laget hadde 20,74 prosent i overtallsspill.

– De er altfor omstendelige. Det er lite bevegelse, pucken går sakte. De sliter også med å få brukt backene sine. Ofte står Storhamar helt dønn i ro når de spiller power play, sier han.

– altfor dårlig

Svenske Erik de la Rose, som gjorde kanonsterke 56 poeng fra sin backposisjon sist sesong, er enig i at laget har vært for svake i overtallsspill.

– Vi har vært altfor dårlig i de faste spillsituasjonene. Motstanderene sklir inn i sona vår, setter opp spill og kjører på når de har power play. Vi kommer nesten ikke inn i sona til de lagene vi spiller mot, og det er frustrerende. Vi har nok kvalitet i laget, men det har kanskje ikke sett sånn ut i starten, sier han.

pucken gikk fortere – mål

Tirsdag bød Storhamar på en nydelig variant da laget fikk mulighet til å spille i fem mot tre tidlig i tredjeperioden.

– Pucken gikk fort, vi beveget oss, og det er sånn man scorer mål i power play. Det er sånn vi er nødt til å spille også i fem mot fire, sier Erik de la Rose.

gode trenere

Tor Nilsen, som har vært trener og sportslig leder i Lillehammer I.K. i ni sesonger, tror situasjonen gnager trenerne.

– Det er vanskelig å svare på hva lederne til Storhamar kan gjøre for å få i gang overtallsspillet. Storhamar har to veldig gode hockeyhoder i Aleksander Smirnov og Pål Johnsen, og det er ingen grunn til å tvile på dem. Det kan være en løsning å bytte rekker, men samtidig kan det være drepen for noen spilleres selvtillit å bli vraket, sier U20-landslagstreneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.