Storhamar ligger på femteplass i serien med 19 poeng etter 12 seriekamper. I overtallsspill ligger laget derimot desidert sist med 10,89 prosent i uttelling. Tirsdag scoret Storhamar to mål i overtall, og prosenten gikk opp med over tre prosent. Men HA-sportens hockeyekspert, Tor Nilsen, vil ikke friskmelde Storhamar ennå.

– Storhamar scoret et mål på et flygende angrep, og det andre målet ble scoret med to spillere mer på isen. Storhamar har så gode enkeltspillere at det bør man nesten forvente at de gjør i fem mot tre, sier Nilsen, som mener laget må spille enklere dersom de skal finne tilbake til fjorårets power play-statistikk, da laget hadde 20,74 prosent i overtallsspill.

– De er altfor omstendelige. Det er lite bevegelse, pucken går sakte. De sliter også med å få brukt backene sine. Ofte står Storhamar helt dønn i ro når de spiller power play, sier han.

– altfor dårlig

Svenske Erik de la Rose, som gjorde kanonsterke 56 poeng fra sin backposisjon sist sesong, er enig i at laget har vært for svake i overtallsspill.

– Vi har vært altfor dårlig i de faste spillsituasjonene. Motstanderene sklir inn i sona vår, setter opp spill og kjører på når de har power play. Vi kommer nesten ikke inn i sona til de lagene vi spiller mot, og det er frustrerende. Vi har nok kvalitet i laget, men det har kanskje ikke sett sånn ut i starten, sier han.

pucken gikk fortere – mål

Tirsdag bød Storhamar på en nydelig variant da laget fikk mulighet til å spille i fem mot tre tidlig i tredjeperioden.

– Pucken gikk fort, vi beveget oss, og det er sånn man scorer mål i power play. Det er sånn vi er nødt til å spille også i fem mot fire, sier Erik de la Rose.

gode trenere

Tor Nilsen, som har vært trener og sportslig leder i Lillehammer I.K. i ni sesonger, tror situasjonen gnager trenerne.

– Det er vanskelig å svare på hva lederne til Storhamar kan gjøre for å få i gang overtallsspillet. Storhamar har to veldig gode hockeyhoder i Aleksander Smirnov og Pål Johnsen, og det er ingen grunn til å tvile på dem. Det kan være en løsning å bytte rekker, men samtidig kan det være drepen for noen spilleres selvtillit å bli vraket, sier U20-landslagstreneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00