Her er flere detaljer rundt de imponerende hockeytallene, farget i gult og blått:

Joakim Jensen ble toppscorer i eliteserien med 30 scoringer. Han delte førsteplassen med Stavangers Josh Soares. Forrige sesong jublet Storhamar-spilleren 32 ganger for egne scoringer. Uttrykket måltjuv er mye brukt om slike typer spillere. Jensen er en profesjonell utgave. Han har scoringer på brødskiva. Jensen takler ikke mest, dekker ikke flest skudd, han sniker seg i stedet rundt for å finne en ledig halvmeter på isen, og lukter mål fra de mest imponerende vinkler.

I første rekke

Rekka med Joakim Jensen, Christian Larrivée og Eirik Skadsdammen produserte utrolige 181 målpoeng på 45 seriekamper. De er i særklasse den rekka som produserer mest i eliteserien. Mye skyldes at de har fått spille sammen hele sesongen. I tillegg har Christian Larrivée, for første gang på lenge, vært skadefri hele sesongen.

Jensen og Skadsdammen har veldig mange timer ved siden av hverandre ute på isen. Jensen anslo etter Manglerud Star-kampen at han trolig har spilt over 400 kamper sammen med Skadsdammen i Storhamar.

Det blir det relasjoner og god kjemi av.

Christian Larrivée fikk bokført 45 målgivende pasninger. Med det er han best i klassen i eliteserien. Totalt endte canadieren på 70 målpoeng, og ble nummer tre totalt i poengligaen.

Jublet 200 ganger

Storhamar har markedsført offensiv ishockey denne sesongen. De stoppet på 200 scoringer på 45 seriekamper. Det er ti flere enn serievinner Stavanger, og 60 mål mer enn kvartfinalemotstander Lillehammer.

200 seriemål er det beste siden 2005-2006-sesongen.

1. rekka er nevnt. Men for å forklare målproduksjonen må trioen Linus Johansson, Jacob Berglund og Luke Moffatt tas med. De har hatt en imponerende stigning utover i sesongen, anført av en trygg og pucksikker Berglund.

Bakerst har målvakt Andrew Engelage best redningsprosent av keeperne i eliteserien med 92,7. Han reddet seg forbi Frisk Askers Nicklas Dahlberg i siste serierunde. 26-åringen startet lurvete, men spilte seg veldig opp utover i sesongen.

Stor interesse

Storhamar endte på 3.092 tilskuere i snitt i seriespillet, det beste resultatet siden 1994-1995-sesongen.

Sportslig suksess gir naturlig nok ekstra interesse, men også dugnadsbiten har bidratt. Det at klubben klarte å krabbe opp fra kjelleren, og yppe med seg mot lagene i toppetasjen, med små ressurser, pirrer folk.

Njål Berge og resten av dugnadsgjengen har brukt hundrevis av fritidstimer på å gjenreise klubben som mange er glad i. De har kuttet kostnader og jaget sponsorkroner.

Sjur Rakstad-Larsen og Rune Gulliksen i eliteutvalget fikk i oppgave å snekre sammen et best mulig lag til fire millioner kroner.

En stor utfordring.

De fant gode, unge, sultne spillere som Erik de la Rose (21), Linus Johansson (22), Luke Moffatt (22) og Jacob Berglund (23). De krydret det med rutinerte Patrik Bäärnhielm (31) da skadene på backsida var som verst.

Det var gull verdt for sølvguttene.

Russisk disiplin

Trener Aleksander Smirnov får mye skryt av spillerne. Han vil utvikle spillere, utvikle spillet og utvikle systemer. Han har vært spiller på et veldig høyt nivå sjøl, og har en fin evne til å sette seg inn i spillernes situasjon og utfordringer.

Verdensmesteren fra Russland er krevende, men spillerne liker det. De liker at det er struktur på ting.

Og det er ingen som kan si at det ikke har gitt suksess – så langt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.