HAMAR: Pål Johnsen har notert seg for målpoeng i 11 kamper på rad (4+15). Tre av dem kom mot Lillehammer i går, da han la opp til de to første, før han ble matchvinner med Storhamars tredje mål.

- Etter landslagsoppholdet har det blitt bra med produsering. Det har vært ganske behagelig. Men jeg vil heller være høyere på tabellen enn høyt på poenglista, sier Pål Johnsen.

- En annen tid nå
Han har vært en av seriens dominerende spillere i en årrekke, og ett av høydepunktene var da han fikk gullpucken som et bevis på at han var Norges beste spiller i 2000.

33-åringen mener han er bedre nå enn da.
- Det er litt forskjell. Da spilte jeg med to verdensmestere i Aleksander Smirnov og Juri Leonov, i tillegg til Coba og Tom Erik Olsen. De hjalp meg fram, sier Johnsen.
- Jeg spiller med utrolig gode spillere nå også, men nå er det kanskje jeg som hjelper dem til å være gode. Da var vi også et topplag. Vi og Vålerenga var noen mil foran de andre. Nå er det jevnere motstand hele tida. Jeg synes jeg er bedre nå enn noen gang, sier Pål Johnsen.

- Vet ikke om han spøkte
Med et OL som nærmer seg, er det naturlig å tenke på senteren som ligger på delt andreplass over poengplukkerne i den norske serien, sammen med Spartas Jonas Solberg Andersen.

- Det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg tror det er for sent. Petter Salsten (manager for det norske landslaget) sa til meg at jeg ikke sto på lista over 60 spillere som er forhåndspåmeldt en gang.
- Jeg vet ikke om han spøkte. Jeg kan ikke helt se at det er 60 norske spillere som er bedre enn meg, sier Pål Johnsen.

- Handler om roller
Men overfor HA-sporten kan Petter Salsten bekrefte at 33-åringens navn ikke er å finne på den listen.

- Det stemmer. På et tidlig tidspunkt må vi levere en liste over kandidater. Det er vurdert til at det er andre som er bedre, sier Salsten, som påpeker at han ikke har noe med uttaket å gjøre.
- Det går vel på at han er en offensiv senter og konkurrerer med spillere som Tore Vikingstad, Anders Bastiansen og Mads Hansen. Det handler om roller og lagsammensetning. Vi kan ikke ha en offensiv senter i fjerderekka. Men jeg har ikke noe med uttaket å gjøre, det må du snakke med landslagssjefen om, sier Salsten.

- Er aktuell
Landslagstrener Roy Johansen svarer på denne måten når HA-sporten spør hvorfor Johnsens navn ikke står på listen.

- Jeg kjenner ikke til en sånn liste. Pål er selvfølgelig med blant de aktuelle til den neste samlingen, sammen med folk som Knut Henrik Spets (Vålerenga) og Jonas Solberg Andersen (Sparta), i tilegg til et par andre. Da er jo også folk som Patrick Thoresen opptatt med klubblaget, så det blir ekstra aktuelt, sier Roy Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.