• SJEFEN: Her leder Aleksander Smirnov laget sitt under kvartfinale mot Lillehammer.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
  • GIR SEG MED NM-GULL: Pål Johnsen har annonsert at han legger skøytene på hylla dersom Storhamar skulle ta bøtta.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.

4. april 2008 spilte Storhamar sin siste NM-finale. Eirik Skadsdammen avgjorde maratonkampen mot Frisk Asker, da han fikk stå umarkert foran keeper Halvor Hårstad Evjen og sette inn 3-2-målet i sudden death.

Siden den gangen har Storhamar slitt voldsomt, både økonomisk og sportslig har laget ligget nede med brukket rygg. Storhamar røk ut i kvartfinalen tre år på rad, superstjernen Christian Larrivée slet med en vond lyske, spillere forlot Storhamar til fordel for konkurrerende klubber, og økonomilampene blinket blodrødt.

Sesongen startet blytungt for de gule og blå. Etter seks kamper sto laget med fire fattige poeng. Keeper Andrew Engelage måtte tåle massiv kritikk, og ifølge rykter var kanadieren nervøs for å bli sagt opp. 

SNUOPERASJONEN 

Men I kveld går superveteran Pål Johnsen (39) og resten av laget ut på isen i DNB Arena. Anledningen er NM-finale. I boksen står hovedtrener Aleksander Smirnov - mannen som også ledet Storhamar sist gang det ble NM-gull til Hamar-gutta. 

Publikum har igjen trykket Storhamar til brystet, suksess-spillere som Erik de la Rose, Jacob Berglund og Linus Johansson har alle forlenget kontraktene sine. Økonomien er bedre enn på mange år - takket være fantastisk innsats fra dugnadsgjengen. 

GODT TAK PÅ OILERS

Storhamar har aldri tapt en sluttspillserie mot Stavanger Oilers. 

Første gang lagene møttes var i 2004. Stavanger var nyopprykket, men hadde likevel bitt fra seg med å slå ut Trondheim i kvartfinalen. I semifinalen vant Storhamar komfortabelt 3-0 i kamper.

Tre år senere møttes lagene igjen, og denne gangen skulle det bli langt tøffere for Storhamar. Oilers startet serien best, men Storhamar snudde og vant til slutt 4-2 i kamper. 

På vei mot gull, møtte Storhamar Stavanger igjen året etter, i en kvartfinaleserie som kun inneholdt 11 scoringer. Storhamar scoret 8 ganger, mens gutta fra olje-byen kun scoret 3 ganger. Dermed gikk Storhamar videre på fire kamper.

2008/09-sesongen var en blytung sesong for Hamar-publikumet. Klubbens svake økonomi var endelig kommet for en dag, og Stavanger var store favoritter til å klå Storhamar i en sluttspillserie. Sånn gikk det ikke. Storhamar ledet 3-0 i kamper, men et offensivt Oilers-lag reduserte Storhamars matchballer til 3-2 i kamper. Den sjette kampen gikk av stabelen i Hamar OL-Amfi, og igjen måtte Oilers avslutte sesongen på Hamar vest. Målscorere for Storhamar: Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen (2).

SLITT I SERIEN 

Stavanger har hatt et godt tak på Smirnovs gutter i serien.

Storhamar tapte hele 9-1 i sesongens første oppgjør mellom lagene, før Stavanger vant 3-2 i Hamar OL-Amfi etter overtid. 2. desember vant de gule og blå 2-1 i Stavanger, i en kamp utskjelte Andrew Engelage stoppet 35 av 36 skudd. Gutta til Petter Thoresen slo imidlertid Storhamar 1-5 og 2-1 i de to siste matchene.

Vi gir deg liveoppdateringer her på h-a.no fra kl. 18.30! 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.