• KONGEN AV LILLEHAMMER: Jacob Berglund scoret totalt fem mål i løpet av de kvartfinalekampene i Kristins Hall. Det var mer enn nok til å sikre Storhamar avansement til semifinalen. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Jacob Berglund scoret to mål da Storhamar tok et viktig stikk i den andre kvartfinalekampen mot Lillehammer i Kristins Hall forrige søndag.

I dag returnerte den giftige svensken til OL-byen med tre scoringer.

Og i dag var målene verdt langt mer enn et stikk; Berglunds scoringer sikret Storhamar plass i semifinalen på Mjøs-rival Lillehammers bekostning.

- Det er deilig å vinne fire kamper på rad og være klare for semifinalen allerede. Nå får vi noen ekstra hviledager før neste serie, og det er viktig, stråler Berglund i videointervjuet over.

- Som å spille fire hjemmekamper

Berglund har imidlertid ingen god forklaring på hvorfor han hørte nettsus hele fem ganger i løpet av de to bortekvartfinalene mot Lillehammer.

- Jeg liker vel å spille her oppe. Det har fungert bra, og jeg har fått mange målsjanser. Det er morsomt at de triller inn iblant, smiler han.

Mens Berglund gjorde tre mål i den avgjørende kvartfinalen, produserte Adrian Saxrud Danielsen og Joakim Jensen ett hver. 5-0-seieren og semifinaleplassen ga gullstemning på den Storhamar-dominerte tribunen i Kristins Hall.

- Jeg har aldri opplevd bedre fans, og de er med oss både hjemme og borte. Det er utrolig. Det er vidunderlig å ha så mye støtte på bortekamper, og denne kvartfinaleserien har vært som fire hjemmekamper på rad, skryter Storhamars nummer 12.

- Man hører dem hele tiden. Når man står i båsen, får man nesten frysninger. Det er virkelig heftig, legger han til.

Målfest

Adrian Saxrud Danielsen åpnet Storhamars jubelkveld med en missil fra blålinja på Lillehammer i første periode.

Like etter det første sidebyttet var Berglund på farten, og fra vanskelig vinkel på venstresiden hamret han 2-0 opp i lengste kryss.

Da desperate opplendinger jaktet en sen snuoperasjon, var Berglund på rett plass igjen. Først satte han inn 3-0, før han lurte inn nummer fire mot et raknende Lillehammer-lag.

Joakim Jensen avsluttet målfesten med sin enkle 5-0-scoring, og Storhamar er dermed klare for semifinalen i NM.

Oilers til semifinalen

Stavanger Oilers trengte en snuoperasjon for å sende Stjernen ut av NM-sluttspillet i ishockey og seg selv til semifinalen torsdag. Også Storhamar avanserte etter storseier.

Dermed er to av fire plasser i semifinalene fylt opp. Både Oilers og Storhamar gikk videre med 4-0 sammenlagt, mens det fortsatt er full spenning i duellene Vålerenga – Frisk Asker og Lørenskog – Sparta. Det står 2-2 i begge de to kvartfinaleseriene etter fire kamper.

I Fredrikstad tok Oilers ledelsen ved Nick Plastino etter ni minutter, men Stjernen slo kraftig tilbake og ledet 3-1 etter første periode. Sander Valde utlignet for vertene, mens Michael Colavecchia og Jostein Ekaas ga østfoldingene håp om hjemmeseier.

Sluttspurt

Seriemesterne fra Stavanger reduserte ved Kristian Forsberg tidlig i midtperioden, men sikret seieren først helt mot slutten av kampen. Petter Røste Fossen gjorde 3-3 da det var under fem minutter igjen. Da utligningen kom, sprakk det for Stjernen. Josh Soares og Kristian Forsberg ga Oilers til slutt 5-3-seier.

Vålerenga sto med to tap i begge bortemøtene med Frisk Asker i kvartfinalen. Derfor hadde Oslo-laget press på seg for å levere hjemme på Jordal og sikre 2-2 etter fire kamper. Espen «Shampos» Knutsens menn slo til med 7-3-seier.

François Fortier markerte seg med to mål og to assist i det målrike lokaloppgjøret. Det sto 3-2 før siste periode, men tre raske VIF-mål ga til slutt en klar seier.

Lørenskog utlignet sin sluttspillserie mot Sparta med 2-1-seier torsdag. Mats Frøshaug ble matchvinner 2.02 minutter ut i forlengningen. Mats Trygg ga vertene ledelsen tidlig, men Sparta slo tilbake ved Fredrik Jacobsen nesten fire minutter ut i midtperioden. 


Se hvilke tanker Jacob Berglund har om Storhamars videre ferd i NM i videoen øverst på siden.

Storhamars lag

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Simen Sveen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.