I kveld er det endelig kamp etter en lang påskepause. Det er fjorårets NM-finalister som står overfor hverandre i DNB Arena klokken 19.00.

Perlescoringer

Storhamar gjorde en god førsteperiode mot seriemester Stavanger Oilers, og de gule og blå kunne gå til hvilen med en overraskende 2-0-ledelse.

Lars Erik Hesbråten ga Storhamar ledelsen da han tok imot en vakker pasning fra Christian Bull, dro seg fordi Mats Larsen Mostue og satte pucken elegant opp i Henrik Holms lengste kryss.

Begge lagene slet med å holde seg unna utvisningsboksen, og perioden var preget av mye under- og overtall.

På tampen av perioden fikk de rundt 20 Hamar-tilskuerne se Scott Hotham fosse ifra Tommy Kristiansen - som måtte felle backen alene med Holm.

- Gutta lo litt over farten jeg fikk. Jeg er ikke så vant til å være i de situasjonene, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, sier Hotham.

Straffen ble elegant ekspedert av kanadieren. Han bremset, ventet, ventet - og skjøt. Pucken gikk som en missil forbi en sjokkert Stavanger-målvakt.

- Jeg har scoret på den straffen tre ganger på straffekonkurranser i år. Det er ikke en fancy straffe, men jeg visste hvor jeg skulle skyte da jeg kom inn og så hvor det var plass, sier han.

Storhamar ble straffet

Midtperioden ble tung for Aleksander Smirnovs gutter.

Christian Dahl Andersen scoret begge målene for Oilers. Den første pucken satte han inn etter en heldig sprett fra vantet, mens scoring nummer to ble dundret inn i power play.

Vertene kjørte kampen, og det var kun en god Oskar Östlund som klarte å berge 2-2 inn til pause.

Gustafsson avgjorde

Tredjeperioden ble nerøvs og lang, og med under seks minutter igjen å spille falt avgjørelsen. Hampus Gustafsson plukket opp en feilpasning fra blålinja, fintet vekk en Stavanger-spill og skjøt. Henrik Holm reddet, men pucken var fri bak ham. Gustafsson stupte inn og dyttet pucken over linja, og Storhamar-supporterne ble sendt til himmelen.

- Jeg så at backen deres hadde tenkt å spille opp i midten, så jeg tjuvet litt. Jeg trodde først at skuddet gikk rett inn, men da den ikke gjorde det, valgte jeg å kaste meg inn, sier Gustafsson. 

Saken oppdateres!

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Anders Gulliksen.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Vetle Lindstad.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran.

-

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00