Storhamar Dragons AS har sendt en henvendelse til alle kreditorer med blant annet en anmodning om tilbakemelding for å få en fullstendig oversikt, og en henstilling om at eventuell inndrivelse skal bero. Før brevet nådde fram kom det en konkursbegjæring fra Skatt Øst.
HAMAR
I går ble HA-sporten kjent med at Skatt Øst har levert inn en konkursbegjæring på Storhamar Dragons AS, og rettsmøtet er satt til 6. januar.
Advokat Johannes Høy jobber med saken på vegne av Storhamar Dragons AS.
- Konkursbegjæringen har nok gått før de har fått brevet fra oss. Jeg håper og tror at Skatt Øst gir oss litt tid for å få den fulle og hele oversikten, sier Johannes Høy, som er i dialog med skatteetaten.
Høy vil gjerne ha en tilbakemelding fra kreditorene på et svarskjema med frist 20. desember. I brevet bes det også om at kreditorer som har iverksatt inndrivelse bekrefter at de stiller det i bero fram til 1. mars.
Det ligger i kortene at Storhamar vil prøve å få til en frivillig gjeldsordning.
- En mulighet kan være en frivillig avtale mellom selskapet og alle kreditorene. At det for eksempel deles opp. Det hadde vært det beste for alle, sier advokat Johannes Høy.
Leder i Storhamar Dragons AS, Erik Kristiansen, kommenterer saken slik:
- Vi må håndtere det som kommer. Vi har en nedbetalingsavtale med Skatt Øst, og har forholdt oss til den siden oktober da jeg kom inn.
- Hvor dramatisk er dette?
- En konkurs er jo det siste vi ønsker. En frivillig gjeldsordning er det beste for Storhamar. Nå må vi jobbe oss ut av dette, og finne løsninger.
HA-sporten lyktes ikke å komme i kontakt med rette vedkommende i Skatt Øst i går.
I tillegg til advokat Johannes Høy har Storhamar Dragons AS engasjert siviløkonom/statsautorisert revisor Erik Arne Arnesen, registrert revisor Erling Sandberg og registrert revisor/siviløkonom Thomas Danielsen som eksterne rådgivere.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.