Jeg innrømmer det jeg også at det føltes tungt på Storhamars vegne etter tapet i DNB Arena tirsdag. Jeg tenkte vel også med en gang at nå er det kjørt.

For hvis vi skal være dønn ærlige så har Aleksander Smirnov skviset hver eneste dråpe ut av laget sitt – som han gjorde for ett år siden.

Det har vært en helvetes reise i sluttspillet for Storhamar med den ene skaden etter den andre mot de to fysisk tøffeste motstanderne de kunne fått med Sparta i kvartfinalen og Stavanger i semifinalen.

Vi har stilt oss det samme spørsmålet i kamp etter kamp: Kan de virkelig orke enda mer? Og hver gang har svaret hvert ja.

Spørsmålet nå er om det er enda litt til å hente for dette tapre Storhamar-laget mot Norges bredeste og mest kostbare lag – som også trenes av landets mest meritterte trener Petter Thoresen.

Fordel Stavanger

For første gang i denne semifinaleserien har Stavanger fordelen av å ha vunnet en kamp mer enn Storhamar. Vinner de igjen i kveld, er det slutt for nå for Storhamar.

Derfor er det all grunn til å ta fram enda en siste kraftanstrengelse – både på banen og på tribunen.

Publikum i Hamar har vært Norges desidert beste i sluttspillet. Det er viktigere enn noen gang før at de er best enda en gang i kveld.

Belønningen kan være den finalen vi egentlig ikke trodde så mye på før semifinalene mot Stavanger, men som vi flere ganger har kjent lukta under disse semifinalene.

Det var nære i CC Amfi søndag. Da var Storhamar det beste laget. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at det bikket feil vei da.

At Storhamar ble kjørt over i Stavanger sist, var en naturlig reaksjon for et lag som har kjørt på full gass fire ganger i uke i flere uker nå med så få spillere.

Kan bli shaky

Jeg tror fortsatt det er mulig å ryste Stavanger såpass at de mister grepet igjen.

Vinner Storhamar hjemme nå, reiser Stavanger hjem med buksene fulle av egg.

For de har virkelig følt på kroppen hva Storhamar kan gjøre når de mobiliserer, og selv om de håndterte Berglund og rekka hans bedre i forrige kamp, har vi også sett at de kan miste kontrollen helt når Get-ligaens beste spiller tramper på.

En opptur i kveld, kan også være den bensinen Storhamar trenger for å gasse på videre i Stavanger lørdag.

Derfor ser jeg for meg en fullsatt hall klokka 19.00 som er med på å fyre opp de gule og blå, samtidig som de også bidrar til at spillere som Tommy Kristiansen og Josh Soares mister litt fokus.

Det er ikke mer som skal til.

Så møt opp.

Og ta en for laget i kveld.

Slik spillerne har gjort i hele sluttspillet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00