HAMAR: På egen blålinje satte Andreas Hjelm fart forbi Joakim Eidsæter, og foran ham ventet tre fortapte lagkamerater fra Lillehammer.

Stein Store Bakken, Patrick Bäärnhielm og Stefan Sjödin måtte bare konstatere at de i løpet av fem sekunder ble statister i et godt stykke hockeykunst.
Han danset forbi hele rekken, limte pucken oppe i krysset og sikret seg sannsynligvis årets måltittelen allerede i fjerde serierunde
Selv husker han ingen ting.

Automatisk
- Da jeg passerte blålinjen gjorde jeg alt automatisk. Fra jeg gikk forbi den første forsvareren til pucken var i mål, husker jeg ingen ting, beskriver Hjelm.

Men han skjønte raskt at han at han hadde gjort en prestasjon som skrev seg inn i historiebøkene i løpet av fem sekunder.
- Det er det fineste målet jeg har scoret, forteller Hjelm til HA-sporten.
Men den offensive backen gjorde egentlig noe han har blitt rådet mot å gjøre i avgjørende faser av kampen.
1.45 i sudden death må vel sies å være på et ganske kritisk tidspunkt.

- Krydrer spillet
- Jeg har fått beskjed om at jeg må ta litt mindre sjanser. Jeg prøver jo på dette litt for ofte, men det er bare slik jeg er. Det var fryktelig risikabelt å passere som bakerste mann, fortsetter Hjelm.

- Andreas er en backtype vi i norsk hockey trenger. Han krydrer spillet med scoringer som dette. Noen ganger kan det bli litt mye, men vi må også tillate det. Han har en voldsom entusiasme, sier trener Rune Gulliksen.

Hylles
Om ikke Hjelm husker handlingsforløpet selv, var det flere av hans lagkamerater som kunne beskrive det etter seieren i går.

- Jeg vet ikke om det har blitt scoret et finere mål i Hamar OL-Amfi, sier Pål Johnsen.
- Dette var hockeyporno, sier Ruben Smith.
- Å se slike scoringer varmer en gammel teknikkers hjerte. I tillegg er ikke dette en 6-0-scoring, Hjelm gjorde det i sudden. Outstanding, mener assistenttrener Ole Eskild Dahlstrøm.
- Vi må nok inn i arkivene for å finne en bedre scoring, sier han.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.