En huseier i Grønnegata, som Storhamar Dragons tidligere hadde et leieforhold til, krever at byens hockeyklubb blir slått konkurs.

90.000 kroner

– Vi har hatt utestående et skyldig beløp over lang tid, vedgår daglig leder Erik Kristiansen, og bekrefter overfor h-a.no at klubben per nå skylder 90.000 kroner til Grønnegt 54 AS.

Huseieren vil ikke godta klubbens nedbetalingsløsning, men Dragons jobber med å betale huseieren pengene for å unngå konkurs.

Har to uker

Ifølge Kristiansen, har klubben nå betalt nesten 54.000 kroner av det skyldige beløpet, meldte NRK fredag morgen. Den opprinnelige gjelden var større, men er nå 90.000, er partene enige om. Men nedbetalingsplanen vil huseieren ikke være med på, og saken har derfor havnet i rettssystemet.

– Dette ordner vi opp i etter hvert. Det er jo sånn at vi har en 14 dagers tid på oss for å ordne opp i det, og det gjør vi, sier Kristiansen til statskanalen.

- Ren forretning

Den Oslo-baserte eiendomsaktøren har ingen tilknytning til Hamar. For ham er konkursbegjæringen mot Storhamar Dragons ren forretning.

Karsten Roger Andresen er både styreleder og daglig leder i aksjeselskapet Grønnegt 54, som står bak konkursbegjæringen mot Storhamar Dragons. Klubben hadde kontorer på adressen før de brått flyttet ut i fjor sommer.

– For meg er dette ren forretning, sier Andresen til h-a.no.

Slo av kravet

– Da de brått tømte lokalene og flyttet ut – uten å informere oss – var det resterende leiebeløpet 320.000 kroner og kontrakten løp til 1. februar 2015. Vi slo av kravet med nesten 180.000, mot at de fortsatte å betale leie til et visst tidspunkt. Restbeløpet var da på 143.000 etter at Forliksrådet hadde vært involvert, forteller Andresen.

Dommen fra Forliksrådet kom 12. november, noe Dragons aksepterte, ifølge ham.

Deretter skal Dragons ha foreslått en nedbetalingsplan over to år, som Andresen ikke aksepterte.

– Vi syntes det var for lang tid, og hadde dårlig erfaring med betalingen fra Dragons. Dermed sendte vi klubben et konkursvarsel i desember, forteller han.

Dragons betalte så, ifølge Andresen, 53.000 av kravet på 143.000.

– Deretter foreslo vi at de betalte de resterende 90.000 i to avdrag, men det fikk vi aldri svar på. 22. januar sendte vi derfor ut konkursbegjæring, forklarer han.

18. februar skal konkursbegjæringen behandles av Hedmarken tingrett, som har satt av en halvtime til saken.

– Tror du Dragons vil klare å betale det de skylder før konkursbegjæringen skal behandles, Andresen?

– Det må klubben selv svare for.

LES OGSÅ: Håper på salg av hallnavn i februar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.