Storhamar var ikke gode, men de var best på en dårlig dag i Hamar OL-Amfi. Etter en ålreit førsteperiode slapp de Stjernen inn i matchen etter en svak andreperiode. I tredje periode åpnet Storhamar best, før Stjernen presset på i midten av perioden. Mot slutten hadde imidlertid hjemmelaget kontroll og vant fortjent 5-3. 

Mange utvisninger

Etter en særdeles svak midtperiode tok Storhamar styringen med en gang i tredje periode uten at det fikk resultater i form av mål. De mange utvisningene til hjemmelaget ødela imidlertid rytmen i kampen og Stjernen presset på midtvegs i siste periode, men klarte aldri å få det målet som ville satt et ordentlig press på hjemmelaget med et stort favorittstempel. Storhamar var et lite hakk bedre enn Stjernen og kontrollerte matchen mot slutten av perioden og var faktisk nærmere scoring enn det bortelaget fra Østfold var.  

Svak midtperiode

Storhamar har vært direkte svake i midtperiode etter å ha fått en god start på perioden har Stjernen kjempet seg inn i kampen og perioden ender 2-2. Det betyr at stillingen etter to perioder er 5-3. 

Jimmy Andersson økte ledelsen for Storhamar etter fire minutter av perioden, før Stjernen reduserte på nytt ved Peter Wennerström. Erik de la Rose økte ledelsen for hjemmelaget før Stjernen utnyttet et langt overtall i fem mot tre og fem mot fire med scoring 29 sekunder før periodens slutt. Stillingen er nå 5-3 da to perioder er ferdigspilt i en kamp hvor Storhamar aldri helt greier å dra i fra. Laget fra Østfold virker alltid å komme tilbake i en periode hvor Storhamar har vært svake. Mye av perioden har også blitt ødelagt av mange utvisninger for hjemmelaget.  

Storhamar vant skuddstatistikken 17-13 i den andre perioden. 

Storhamar har vært best også i andre periode, men Stjernen har vært mer farlige enn i første periode. Spesielt i et overtall på Eirik Skadsdammens utvisning skapte bortelaget flere farligheter. Stjernen er faktisk uheldige som ikke har redusert en gang til i denne kampen etter godt overtallspill.   

Andre periode har vært preget av mange utvisninger. Blant annet Hampus Gustafsson satt i utvisningsboksen i fire minutter av perioden. Storhamar hadde også en periode i undertall fem mot tre. 

Pangstart

Storhamar fikk en pangåpning med scoring etter fire minutter. Joakim Jensen ga hjemmelaget føringen i OL-Amfien etter pasning fra Christian Larriveé og Magnus Eikrem Haugen.

Anders Gulliksen doblet ledelsen, før Alexander Reichenberg økte den ytterligere i midten av perioden.

Storhamar virket å cruise til en storseier, men Stjernen ville også bli med på leken og reduserte i slutten av perioden. Curstis Gedig scoret målet.  

Hjemmelaget har styrt store deler av perioden, noe skuddstatistikken på 12-4 viser. Hvis hjemmelaget fortsetter i samme tempo kan vi være vitne til nok en storseier i Hamar OL-Amfi. Uansett er det gode muligheter for årets første hjemmeseier i Get-ligaen. 

før kampen:

Scott Hotham er ute etter kneskaden han dro på seg mot Red Bull Salzburg midtveis i oppgjøret tirsdag.

Hotham skal sjekke kneet sitt på MR-undersøkelse i morgen.

Ellers er Andreas Øksnes tilbake i Storhamar-troppen for første gang siden 0-3-seieren borte mot Genéve 29. august.

Assistenttrener Pål Johnsen tror Storhamar har gode muligheter til å få med seg tre poeng fra dagens kamp.

- Gutta føler seg bra etter en god reise til Østerrike, så jeg tror vi har gode muligheter i kveld. Vi må fortsette det spillet vi hadde mot Red Bull, sier Johnsen.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Christian Bull, Erik de la Rose - Alexander Reichenberg, Jacob Berlgund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Andreas Øksnes - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.