Storhamar hadde allerede slått Red Bull Salzburg borte og Stjernen hjemme denne uka, da de søndag gjestet Frisk Asker.

Etter en nervepirrende avslutning på kampen vant Storhamar 4-3 og gjorde superuka komplett.

Assistenttrener Pål Johnsen mener laget viste styrke etter at Frisk Asker hadde utliknet til 3-3 på tampen.

- Vi må bare takke Jacob Berglund for den siste scoringen. Han tør i situasjoner der andre blir redde, og det blir avgjørende på den siste scoringen. Vi viser karakter ved å komme tilbake der, sier han.

Jevn Førsteperiode

Etter drøye ti tette og sjansefattige minutter i Asker trakk Jacob Berglund fram tryllestaven. På rålekkert vis vendte svensken bort en Frisk-back med en herlig piruett, før han elegant dro seg forbi to mann. Avslutningen på backhand sto ikke i stil.

Et par minutter senere tok gjestene likevel ledelsen. Et skudd fra Christian Larrivée ble styrt i nettet av Mikael Zettergren, og mens hjemmelaget ropte desperat på en høy kølle-avblåsning, feiret Storhamar 1-0.

Noen minutter senere fikk Frisk Asker utlikne mot et passivt Storhamar-forsvar. Anders Bastiansen vendte seg fri og satte 1-1 inn under Oskar Östlund, og etter en relativt jevnspilt førsteperiode var lagene like langt i Askerhallen.

Östlund herjet

Da Storhamar jaget scoring i overtall noen minutter ute i midtperioden, holdt den offensive innsatsen på å straffe seg. Lars Løkken Østli rotet bort pucken på blålinja, og Francis Lemieux kom alene med Östlund. Godt keeperspill hindret en forsmedelig baklengsgoal i power play for de gule og blå.

Frisk Asker tok mer og mer over banespillet, og i et overtall pepret vertene farlige skudd mot Storhamar-målet. Mellom stengene var imidlertid Östlund i det umulige hjørnet, og svensken tok alt som kom.

Med fem minutter igjen av perioden var en annen Storhamar-svenske tilbake i rampelyset. En retur etter et Lars Erik Hesbråten-skudd ble nådeløst satt i nettet av effektive Zettergren, og Storhamar ledet 2-1 før tredje periode.

- Vi spiller svakt i starten, men så jobber vi oss inn i kampen. Oskar står på hodet bak der, og han gjør flere gode redninger, sier Johnsen.

Thrilleravslutning

Tredjeperioden var bare noen minutter gammel da Storhamar doblet ledelsen. Berglund gjorde 95 prosent av jobben da han snappet opp en retur fra Frisk-keeper Nicklas Dahlberg og fant Hampus Gustafsson, som på åpent mål enkelt fikk sette inn bortelagets tredje.

Snaue fem minutter før slutt ga Frisk Asker kampen ny spenning, da de reduserte til 2-3. Mikael Dokken la pucken mellom beina til ellers så gode Östlund.

Halvannet minutt før slutt kom også utlikningen fra hjemmelaget, og til ellevill jubel i Askerhallen gjorde Everson 3-3 for vertene i overtall.

Jubelen stilnet imidlertid raskt, for bare 33 sekunder senere dukket Gustafsson opp igjen. Hjemmefansen ble servert en real kalddusj da Gustafsson satte inn sin andre og Storhamars fjerde for dagen. Kun sekunder tidligere hadde Marshall Everson misset alene med Östlund.

- Oskar har vært god alle matchene han har stått. Oskar er som trollet i esken. Han dukket opp fra intet, og han fortsetter å stå bra, sier Johnsen.

Frisk tok ut målvakt Dahlberg og trykket på i sluttsekundene, men Storhamar holdt ut og vant 4-3.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlud (Robert Hestmann).

1. rekke: Christian Bull, Erik de la Rose - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli - Mikael Zettergren, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Andreas Øksnes - Martin Rønnild, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.