HAMAR: Marius Holtet var høyt oppe i går også, etter to mål og ett assist, i den tredje kvartfinalekampen mot Brynäs, mandag. Bare en gang har han vært i nærheten av det samme: Da han scoret to mål i en seriekamp mot HV71 på senhøsten.

Etter den tid har det gått tråere for nordmannen hos serievinnerne i svensk eliteseriehockey. Det er blitt en del benkesliting. Derfor kom mandagskveldens suksess meget beleilig.

Litt mer spilletid
- Det var deilig å få sjansen på is i sluttspillet, sier Marius og legger til: - Det var bra jobbet av rekkekameratene mine. Det var de som sto for regien. Slik var det litt tilfeldig at det ble jeg som satte som sjansene.

Marius Holtet fikk litt mer spilletid enn vanlig mot Brynäs, men ikke mye mer.
- Jeg spilte 10 minutter i fem mot fem mot østkystlaget, og selv om lagkameratene mine gledet seg på mine vegne, har jeg ikke veldig tro på at dette skal gjøre noe fra eller til med hensyn til mer istid. Husk at vi har et veldig godt lag. Det er ikke bare å skru på en knapp og spille seg inn i en av rekkene, men jeg fikk i alle fall vist at jeg er klar om jeg får sjansen.

Ser framover
Det er stort sett det Marius Holtet vil si om mandagens kamp. Årsaken er at Färjestad skal møte Brynäs igjen hjemme i kveld. Da kan Karlstad-laget sikre seg semifinale på kortest mulig tid, med 4-0 i matcher. Hvis ikke må gutta i utstyret igjen på samme bane torsdag.

- Det er viktig for oss å holde fokus framover nå. Vi kan ikke bli for breiale, selv om vi har vunnet serien og ligger godt an etter tre kvartfinaler. Det skal ikke mange feilene til for å gå på ei blemme. Så jevnt er det i svensk hockey.

- Må skjerpe oss
Faktisk mener Marius Holtet at både han og laget hans må skjerpe seg for å kunne være med i kampen om SM-tittelen.

- Å dvele med tidligere triumfer, er den største feilen vi kan gjøre. Det er det som skjer i framtida som gjelder. Alt annet er historie, sier Gubben i lådan, Marius Holtet.
P.S. Marius Holtet har en sesong igjen av kontrakten sin med Färjestad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00