• MANGE MENNESKER: 6.323 personer så Storhamar slå Stavanger 2-1 i Hamar OL-Amfi torsdag. Bare 210 av dem får plass i DNB Arena. Resten kan se kampen på Stortorget. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Det tok litt tid å få tillatelse fra rettighetshaver TV 2, men rundt klokka 14.30 fredag ettermiddag er alle utfordringer endelig løst. En fornøyd Morten Aspeli kan dermed bekrefte at den sjuende, avgjørende og ubeskrivelig spennende finalekampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar, som droppes i gang i DNB Arena klokka 18 lørdag, blir vist på storskjerm på Stortorget.

- Nå er TV-rettighetene på plass, og alt er klart for finalefest i byen, fastslår Hamar-ordføreren.

Aspelis idé

Både Hamar kommune, Storhamar, HOA og Sparebanken Hedmark står på ulike måter på arrangørsiden, men bak ideen til det som kan bli en folkefest i hjertet av byen, står Aspeli personlig.

- Jeg startet arbeidet med dette torsdag kveld, og jeg har hele tiden hatt Stortorget i tankene. Det er meldt finvær på lørdag, og Stortorget har god plass til tilskuere og er lett tilgjengelig for alle, sier ordføreren og kikker ut over morgendagens festarena sammen med samarbeidspartner og Storhamar-styreleder Geir Byberg.

- I morgen kommer en trailer med storskjerm, og den settes opp ned mot basarbygningen. Torget heller nedover mot Mjøsa, og skjermen løftes høyt opp, så det bør gi gode seerforhold for alle. Det er vanskelig å anslå hvor mange som kommer hit, men vi håper på skikkelig liv, sier varaordføreren.

Festen slutter ikke

For den store Storhamar-familien har hele hockeysesongen 2014/15 vært et eneste langt eventyr. Men selv ikke etter at storskjermen på Stortorget er slukket, er festen helt over.

Etter at nervedramaet er forbi i Rogaland, entrer Storhamar-spillerne nemlig et chartret fly på Stavanger Lufthavn, Sola. Hvis alt går etter planen og kampen avgjøres i løpet av 60 hockeyminutter, ankommer laget Hamar rundt midnatt.

- Spillerne vil hjem til Hamar lørdag kveld for å dele enten gleden eller skuffelsen med sine egne fans. De kommer til Stortorget og jubler eller gråter sammen med tilskuerne i sentrum, forteller Njål Berge, som håper supporterne tilbringer tre timer i byen i påvente av hockeyheltenes hjemkomst.

Aspeli og Byberg har stor tro på at spillerne får sin fortjente hyllest rundt midnatt, og at de ikke møter et folketomt torg.

- Det er vanskelig å si hvor mange som blir igjen til laget har flydd hjem fra Stavanger. Men forhåpentligvis venter de fleste på dem, sier de to. 

- Når Storhamar-bussen ruller gjennom Strandgata sent lørdag kveld, fortjener de en skikkelig hyllest - enten om de har vunnet sølv eller vunnet gull. Denne sesongen har uansett vært en seier, skryter ordfører Aspel.

Ingen øl-servering

Selv om byens utesteder selvfølgelig ikke stenger tappekranene, håper arrangørene at finalefesten skal passe like godt for liten som for stor.

- Dette blir et familiearrangement, og vi kommer ikke til å servere alkohol, forteller Berge.

Aspeli, som selv skal se NM-avgjørelsen falle sammen med resten av distriktet på Stortorget, håper likevel på en livlig hockeyfeiring.

Og gjerne en solid dose seiersrus.

- Jeg ble spurt om jeg ville dra til Stavanger, men jeg hadde lyst til å være på Stortorget. Jeg gleder meg enormt. Vi skal juble så høyt at de nesten hører det i Stavanger, avslutter ordføreren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.