Eirik Skadsdammen kalles ofte bare for maskina. Han elsker å trene, gir alltid 100 prosent, og er prototypen på en lagspiller.

34-åringen, som debuterte på A-laget i 1999, har kontrakt også neste sesong.

– Du får ikke noen dato for når jeg gir meg, gliser Skadsdammen, og fortsetter:

– Hockey er en stor del av livet mitt. Jeg spiller så lenge kroppen fungerer, og jeg føler at jeg har noe å bidra med, sier 34-åringen, som kaller Champions Hockey League for en gulrot de luxe.

– Alle jeg snakker med tar opp CHL. Jeg merker den store interessen, og det er utrolig moro. Champions Hockey League gjør hverdagen ekstra spennende. Det blir bygget opp mer spenning i kroppen, og det er noe å glede seg ekstra til, sier Eirik Skadsdammen.

Flyttet rett opp

34-åringen fra Lundersætra utenfor Kongsvinger flyttet til Hamar i 1999.

– Jeg flyttet til Hamar for å prøve meg på juniorlaget. Akkurat da var det mange som dro på landslagssamling, og to juniorer fikk sjansen til å trene med A-laget. Da gjorde jeg det så bra at jeg fikk være med videre. Det ble rundt ti kamper den første sesongen. Patrick Thoresen scoret i debutkampen min, sier 34-åringen.

Han forteller om en veldig stor overgang.

– Det var stor forskjell, ja. Kongsvinger spilte i 2. divisjon. Storhamar er en veldig bra klubb å komme til. Du blir tatt godt vare på. Slik tror jeg alle nye som kommer til klubben føler.

Skadsdammen forteller at garderobekulturen er en viktig del av hockeylivet.

– Jeg er ofte i garderoben en drøy time før trening, og sitter der kanskje en time etterpå. Miljø er viktig, og jeg tror det er en av suksessfaktorene i Storhamar.

Islagte sjøer

Han la grunnlaget for hockeykarrieren på de islagte sjøene på Lundersætra.

– Vi hadde mange timer på sjøene. Det ble mest på Øvre Dignesætersjøen. En kamerat bodde der. Faren hans monterte lyskaster, og alt var perfekt, sier Skadsdammen, som var en av Norges beste syklister i ungdomsåra.

– Jeg har alltid vært glad i å trene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.