HAMAR: Uten det poenget ville Norge blitt nummer 11 i VM. Da har man ikke klart å ta seg forbi Danmark (som endte på 12.-plass) på rankingen etter VM og få hjemmebanefordel i OL-kvalifiseringen i februar.

Ennå er det ikke klart hvordan Det internasjonale ishockeyforbundet vil sette opp neste års VM-grupper. Hvis man følger systemet fra årets oppsett til kan Norge havne i gruppe D hvor Danmark og lag nummer fire og fem på rankingen blir motstandere.
Før VM er over skiller det bare 100 poeng mellom nummer fem Russland og Sverige. VM-gullet teller 1200 poeng, sølv 1160, bronse 1120 og 4.-plass 1100 poeng.
En 8.-plass som Norge trolig vil havne på er verdt 1000 poeng. Dermed vil Norge klatre forbi Italia (16.-plass i VM) og Danmark, kanskje også forbi Tyskland hvis de blir rangert bak Latvia. Hviterussland, Tyskland og Latvia stoppet alle på tre poeng.
Hvis tyskerne rangeres bak Latvia vil Norge i neste års VM i Sveits trolig havne i gruppe C hvor Østerrike, det tredje og sjette rankede laget er med.
- Petter (Salsten) har forsøkt å finne ut hvordan de reglene er, men det er klart at vi har tatt oss forbi Danmark på rankingen. Når det gjelder VM-gruppene så bestemmes de under kongressen i Montreal. Det er ikke sikkert de vil følge samme oppskrift, sier Jon Haukeland.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00