HAMAR: - Jeg har sikret meg en bra sommer nå. Uttellingen er ikke så verst, gliser Robert Hestmann.
Storhamar-målvakten får 50.000 kroner for norsk kvartfinaleplass i VM - uten å ha spilt ett eneste minutt. Eller sekund om du vil.
Han kan takke landslagskameratene for de ekstra feriepengene, som kommer i tillegg til de 10.000 kronene hver spiller fikk i stipend for å ha blitt tatt ut til VM, og dagpengene for samlingene inn mot VM, der Hestmann var med i nesten seks uker.

100 prosent med

- Jeg håper imidlertid at jeg også har bidratt litt til suksessen, selv om jeg ikke har spilt. Jeg har vært med på alle treninger, prøver å backe opp gutta 100 prosent hele tida og har vært med i boksen i fem av seks kamper så langt. Det er en super gjeng, og innmari morsomt å være med, forklarer 22-åringen.
Hva som skjer mot Finland i kveld visste han ikke i går ettermiddag. Pål Grotnes har trent de siste dagene, men om veteranen kan være med avgjøres kanskje ikke før i dag.
- Det hadde vært utrolig gøy å få være i boksen, for det kommer til å bli fullt og bra stemning. Jeg er klar og i form, jeg har trent to ganger hver dag i lang tid, og har hatt bra framgang også her nede.

1,5 mill. for forbundet

Også for Norges Ishockeyforbund er det lønnsomt å komme til kvartfinale i VM for andre gang. Generalsekretær Jon Haukeland anslår at forbundet vil sitte igjen med rundt 1,5 millioner kroner netto etter mesterskapet, når alle utgifter og stipender er dekket.
- Det er ikke noe beløp som gjør at vi kan lene oss tilbake og hvile, eller kan bygge mange ny e ishaller, men det er et viktig bidrag til vår økonomi som vi er glad for. Det største spranget i resultatutbetalingene i VM er mellom å nå kvartfinale og bli slått ut i mellomspillet, og derfor er det det viktigste sportslige hoppet vi kan gjøre i mesterskap, forklarer Haukeland.

Stor indirekte effekt

Han tror at effekten av årets VM kan bli vel så viktig som selve bonusutbetalingen denne våren. Så langt har VM nærmest gitt ny rekord i positivisme rundt landslaget og norsk hockey.
- Dermed blir den indirekte effekten minst like stor etter VM. Den oppmerksomheten vi har fått i media og hos nordmenn er gull verdt for oss. Hockeyspillere framstår med godt humør, utrolig lagånd og vilje til å ofre seg for hverandre. Det håper vi gir oss gode kort framover, forklarer Haukland.
PS! Lars Løkken Østli spilte 48 sekunder i VM før han ble skadet med hjernerystelse. Med VM-plass og kvartfinalestipend blir det 60.000 kroner til sammen, det vil si at Storhamar-backen har hatt en timelønn på isen på 4,5 millioner kroner. Delt på hvor mange timer han trener i året blir det imidlertid ikke rare lønna...
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.