HAMAR: - Jeg har sikret meg en bra sommer nå. Uttellingen er ikke så verst, gliser Robert Hestmann.
Storhamar-målvakten får 50.000 kroner for norsk kvartfinaleplass i VM - uten å ha spilt ett eneste minutt. Eller sekund om du vil.
Han kan takke landslagskameratene for de ekstra feriepengene, som kommer i tillegg til de 10.000 kronene hver spiller fikk i stipend for å ha blitt tatt ut til VM, og dagpengene for samlingene inn mot VM, der Hestmann var med i nesten seks uker.

100 prosent med

- Jeg håper imidlertid at jeg også har bidratt litt til suksessen, selv om jeg ikke har spilt. Jeg har vært med på alle treninger, prøver å backe opp gutta 100 prosent hele tida og har vært med i boksen i fem av seks kamper så langt. Det er en super gjeng, og innmari morsomt å være med, forklarer 22-åringen.
Hva som skjer mot Finland i kveld visste han ikke i går ettermiddag. Pål Grotnes har trent de siste dagene, men om veteranen kan være med avgjøres kanskje ikke før i dag.
- Det hadde vært utrolig gøy å få være i boksen, for det kommer til å bli fullt og bra stemning. Jeg er klar og i form, jeg har trent to ganger hver dag i lang tid, og har hatt bra framgang også her nede.

1,5 mill. for forbundet

Også for Norges Ishockeyforbund er det lønnsomt å komme til kvartfinale i VM for andre gang. Generalsekretær Jon Haukeland anslår at forbundet vil sitte igjen med rundt 1,5 millioner kroner netto etter mesterskapet, når alle utgifter og stipender er dekket.
- Det er ikke noe beløp som gjør at vi kan lene oss tilbake og hvile, eller kan bygge mange ny e ishaller, men det er et viktig bidrag til vår økonomi som vi er glad for. Det største spranget i resultatutbetalingene i VM er mellom å nå kvartfinale og bli slått ut i mellomspillet, og derfor er det det viktigste sportslige hoppet vi kan gjøre i mesterskap, forklarer Haukeland.

Stor indirekte effekt

Han tror at effekten av årets VM kan bli vel så viktig som selve bonusutbetalingen denne våren. Så langt har VM nærmest gitt ny rekord i positivisme rundt landslaget og norsk hockey.
- Dermed blir den indirekte effekten minst like stor etter VM. Den oppmerksomheten vi har fått i media og hos nordmenn er gull verdt for oss. Hockeyspillere framstår med godt humør, utrolig lagånd og vilje til å ofre seg for hverandre. Det håper vi gir oss gode kort framover, forklarer Haukland.
PS! Lars Løkken Østli spilte 48 sekunder i VM før han ble skadet med hjernerystelse. Med VM-plass og kvartfinalestipend blir det 60.000 kroner til sammen, det vil si at Storhamar-backen har hatt en timelønn på isen på 4,5 millioner kroner. Delt på hvor mange timer han trener i året blir det imidlertid ikke rare lønna...
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00