I fjor kjempet Storhamar seg til en sjuende finalekamp mot Stavanger Oilers i NM-sluttspillet.

Etter at vertene i DNB Arena tirsdag kontrollerte inn en fortjent 3-1-seier, har sesongens fire møter mellom lagene resultert i fire Oilers-seiere.

- Vi er for dårlige i undertall i dag, og ligaens beste spiller treffer bra med skuddene sine. Backene våre er i dårlige posisjoner, og de stenger for keeperen, som ikke ser noen ting. I dag er vi for dårlige i over- og undertall, og det gjør at vi taper kampen, forklarer en skuffet Aleskander Smirnov overfor TV 2 Sportskanalen etter kampen.

- Vi starter svakt, men kriger oss inn i kampen etter hvert. Vi spiller ikke en dårlig kamp alt i alt, men Stavanger har et godt og rutinert lag. De kontrollerer, scorer tre mål og vinner, fortsetter Storhamar-sjefen.

Berglund-magi

Det var imidlertid Storhamar som fikk det første målet. Hamar-laget har ikke vært livsfarlige i overtall denne sesongen, men da Tommy Kristiansen ble utvist for å sprute is på Oskar Östlund etter tre minutter, bedret Jacob Berglund statistikken med et stort stykke magi. Gullhjelmspilleren satte fart i egen sone, rundet hele Stavanger og smekket 1-0 vakkert inn over skulderen til Ruben Smith.

Josh Soares utliknet for vertene i overtall, og lagene gikk til pause på 1-1. Skuddstatistikken viste 19-6, og målscorer Berglund var ikke helt fornøyd da han ble intervjuet av TV 2 Sportskanalen.

- Vi gjør ingen spesielt god førsteperiode. Vi tar noen unødvendige utvisninger, mister pucken i egen sone og vinner for få nærkamper. Vi har mye mer å gi, lovet svensken.

Stavanger snudde og vant

Men om Storhamar hadde mer å gi, fikk de det aldri ut i Stavanger. To kjappe utvisninger seks minutter etter sidebyttet tok alt av rytme fra gjestene, og da Soares så at Östlund var ute og dyttet på Kristiansen, kopierte han sin 1-1-scoring og ga Oilers ledelsen.

Da Skadsdammen ble utvist sju minutter senere, scoret Oilers i overtall for tredje gang i kampen. Dan Kissel løftet pucken opp i krysset og sørget for at hjemmelaget ledet 3-1 før tredje periode.

- Vi må prøve å holde oss unna dumme utvisninger; det er tøft her uansett. Nå må vi unngå utvisninger og tørre å ta tak tak i pucken og spille hockey. Vi får sette to i power play, vi også, sa Magnus Lindahl til TV 2 Sporskanalen på vei inn i garderoben. 

Storhamar fikk bare én sjanse i overtall, og den greide de ikke å utnytte. Oilers vant dermed fortjent 3-1.

Søndag gjester Sparta Hamar OL-Amfi.

Storhamars lag: 

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Joakim Jensen.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00