Han ordnet 1-0-målet i går. Christian Larrivée gjorde en kjempejobb i rundvantet, og dro på seg to Oilers-spillere. Bortelaget glemte Eirik Skadsdammen, som snek seg inn fra baksida.

Det angrer Stavanger-spillerne garantert på. Veteranen dro seg inn på mål. Ruben Smith tok det første skuddet, men Storhamars nummer åtte ga seg ikke, og lurte inn returen, via tidligere lagkamerat Smith.

– Jeg må takke Christian for den jobben han gjorde først, sier Skadsdammen.

Beskjeden maskin

Det er slik han er. Beskjeden. Han trives ikke i rampelyset. Skadsdammen er en lagspiller med stor L. Han er en spiller etter trener Aleksander Smirnovs hjerte. 33-åringen spiller gladelig mye undertall. Han bryr seg ikke om kroppen er full av blåmerker.

Mange av lagkameratene kaller ham bare for ei maskin. Eirik Skadsdammen orker mye, og er utrolig godt trent.

Og så elsker han sluttspill.

Og spesielt finaler.

– Det er dette vi trener for hver eneste dag. Det er lenge siden vi har spilt finale nå, og derfor var det ekstra herlig at vi klarte det i år. Nå er det gull som gjelder, sier Skadsdammen, og fortsetter:

– Vi måtte vinne i dag, og jeg synes vi gjennomfører en bra kamp. Det er enormt at vi klarer å spille fram en sjuende finale.

Han mener de fikk dårlig betalt i forrige finalekamp i Stavanger.

– Vi burde vunnet sist, men slet litt med dårlig effektivitet dessverre, og de straffet oss. Vi ville vise publikum hva som bor i oss. Forrige hjemmekamp snøt vi 7.000 tilskuere for en festforestilling. I dag betalte vi litt tilbake.

– Vi skal gi alt lørdag. Folk behøver ikke å lure på det. Vi vant denne kampen, og har et mentalt overtak nå. De har presset på seg. Før finalene tippet mange at Stavanger skulle ta dette greit.

Smirnov fortsetter

Hvis det blir NM-gull har Skadsdammen en idé om hvor pokalen skal tilbringe de første døgnene.

– Klarer vi dette må Pål Johnsen få låne den litt. Han har fortjent det, sier Skadsdammen.

Pål Johnsen var rørt etter kampen i går. Han takket publikum flere ganger, og tilskuerne ga seg aldri med klappinga.

Det er ingen tvil om at han er en hockeylegende på Hamar vest.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.