HAMAR: De siste to årene har toppidretten lånt 12,5 millioner kroner av Hamar kommune i såkalte ansvarlige lån.
Nå har Storhamar Dragons henstilt om et nytt lå på rundt fire millioner kroner for å overleve, men rådmann Svein M. Skaaras innstiller altså på nei (se egen sak).

Gikk til leie i 2009

I 2009 fikk HamKam et ansvarlig lån på sju millioner kroner, hvor av fire millioner kroner gikk rett tilbake til kommunens egne sportsselskaper i forfalt leie. Tre millioner kroner ble gitt til ny egenkapital for klubben.
Daværende ordfører Einar Busterud uttalte til HA at kommunen var mer tjent med at HamKam ikke gikk konkurs i 2009.
Når Storhamar Dragons nå har henstilt om et nytt lån, har de en forfalt regning til kommunens eget selskap Hamar Olympiske Anlegg på det som trolig er rundt to millioner kroner i leie.
Likevel mener kommunen det er flere vesentlige forskjeller:
- Det lånet som ble gitt til HamKam må ses i sammenheng med at det var en mer komplisert sak enn dette. Sportsselskapenes og Briskebys videre framtid var en del av den saken, sier kultursjef Terje Halvorsen.

Ikke alene

Nå innstiller rådmannen og kommunen på at Dragons ikke skal få økonomisk hjelp på fire millioner kroner.
I så fall blir resultatet at kommunen må dekke inn tapte leieinntekter på to millioner kroner i HOAs årsregnskap.
Skaaraas argumenterte også med at Briskebysaken var spesiell da han sa nei til Storhamar håndball i 2010. Da skrev rådmannen at Hamar kommune sto for tre friske millioner av HamKams totalbehov på 20 millioner. Det, sammen med at nye kommunestyrevedtak i sommer la nye føringer for kommunale tilskudd til idretten, gjorde at Storhamar fikk avslag.
Dette sa han om Storhamar Dragons i går:
- Vi reagerer litt på at Storhamar bare spør kommunen om hjelp, og ikke har lagt fram en detaljer plan for hvordan andre skal bidra til å redde klubben (se egen sak). Det er ikke en kommunal oppgave å finansiere toppidretten, og en eller annen gang må vi sette strek for ansvarlige lån. Det har vi forsøkt å gjøre blant annet gjennom idrettsmeldingen som ble vedtatt i sommer, sier Svein M. Skaaraas.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.