(Storhamar - Lillehammer 5-1)

Storhamar feide Lillehammer av banen i den første kvartfinalen mellom mjøslagene.

Nervene lå tykt utenpå spillerne i den første perioden, men etter at nervene fikk lagt seg, ble kampen langt mer åpen.

Erik de la Rose spilte en knallsterk kamp mot gamle lagkamerater. Svensken var riktignok involvert i Lillehammers mål, men vartet senere opp med en scoring i overtall, samt en nydelig målgivende pasning. 

- Jeg synes vi spiller en veldig god sluttspillkamp i kveld. Vi hadde snakket om å ikke gi bort overganger og kontringer, men samtidig være aggressive og modige når vi fikk muligheter, og det synes jeg vi løste veldig bra, sier de la Rose før han fortsetter:

- Jeg var litt irritert på meg selv etter den første scoringen, men samtidig kunne jeg ikke grave meg ned heller. Det er alltid kjedelig å være inne på baklengs, men jeg gjorde jo opp for meg etterpå, gliser svensken.

Svensken leverte kanskje årets pasning i Hamar Ol-Amfi da han serverte Linus Johansson en nydelig pasning på motsatt blålinje, som Johansson lekkert satte i mål.

- Patrik (Bäärnhielm) ga meg beskjed om at jeg hadde god tid, så da fikk jeg tid til å se opp. Jeg så Linus på motsatt blålinje og sendte pucken oppover, så fikk han ta seg av resten, smiler De la Rose. 

rolig start

Det sto 0-0 etter en nervøs åpningsperiode.

Storhamar var det førende laget, men altfor mange avslutninger gikk rett i fanget på solide Brian Foster i Lillehammer-målet. Joakim Jensen var nærmest da han fikk pucken like foran mål, men gummiskiva spratt over bladet hans idet han skulle avslutte.

Lillehammer hadde en bra mulighet på tampen av perioden, men Andrew Engelage reddet mesterlig med leggskinnet. 

storhamar-dominans 

Den andre perioden åpnet med en rask scoring til bortelaget. Mikael Zettergren fant en umarkert Derek Arnold som enkelt kunne styre Lillehammer opp i føringen.

Men så tok Storhamar grep om kampen. Linus Johansson feiret sin nye kontrakt med å sette inn 1-1 etter å mottatt en god pasning fra Christian Larrivée.

Erik de la Rose sendte Storhamar opp i føringen da han luktet først på en retur på bakre stolpe.

Ett minutt senere ble ledelsen doblet. Erik de la Rose spilte en nydelig pasning opp på motsatt blålinje, og plutselig var Linus Johansson alene med Foster. Han satte fart, dro en høyre-venstre-finte og lurte pucken mellom beina på Foster. 

Så kom periodens siste scoring. Larrivée la en flott pasning på bakre stolpe, og Jimmy Andersson kunne enkelt styre inn Storhamars fjerde scoring fra kloss hold. 

Lillehammer var ikke i nærheten

Storhamar låste igjen midtsonen, og dermed ble det vanskelig for Lillehammer å komme gjennom Storhamar solide styrespill.

Etter å ha slitt ut Lillehammer i et overtallsspill, kom den siste scoringen til Storhamar. Eirik Skadsdammen fant Christian Larrivée i slottet, som tok imot pucken og dundret den inn på nærmeste stolpe.

Storhamar stilte følgende lag: 

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten

4. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Jørgen Langdalen - Simen Sveen, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.