I mandagens finale brukte Stavanger-trener Petter Thoresen ofte sine to defensive rekker mot Storhamar sine to mest offensive.

– Jeg skjønner godt at Thoresen gjorde det. Rekka til Christian Larrivée klarte likevel å produsere to mål, og det var veldig bra. Men rekka til Berglund kom aldri skikkelig i gang. Jeg vil se an litt taktisk i onsdagens kamp. Da har vi fordelen av å bytte sist, sier Smirnov, og fortsetter:

– Berglund, Johansson og Moffatt skapte lite offensivt. Jeg håper vi kan få i gang dem i den andre finalen.

Kl.19 direkte: HA gir deg siste nytt før kampen, vi oppdaterer deg under kampen, og etterpå får du reaksjoner og kommentarer i Rinkside!

Analyserte på veg hjem

Mesteparten av gårsdagen gikk bort til å komme seg hjem fra Stavanger. Men russeren brukte tida godt til å analysere mandagens første finale i DNB Arena i Stavanger.

Vel hjemme i Hamar gikk trenerduoen Aleksander Smirnov og Anders Kolbuholen gjennom kampen på video sammen med spillerne.

– Vi må framstå som et helt annet lag onsdag. Vi åpnet kampen svakt igjen, og det må vi være bevisste på. Stavanger kom ut i 100. Det er nok flere grunner til at det ble så stor forskjell. Det hadde gått åtte dager uten kamp. I tillegg virket spillerne litt nervøse. Stavanger-spillerne hadde stor fart på skøytene, og det kjennetegner Stavanger på hjemmebane. De var gode i åpningsperioden, og vi var ikke helt klare.

Smirnov innrømmer at han er litt bekymret over at de gule og blå ikke fikk ut alt i en finale.

For mange personlige feil

– Det ble for mange personlige feil. Vi klarte å redusere til 1-2, men så glapp det. Det skjedde også da 2–3 ble til 2–4. Alle spillerne må heve seg, sier russeren, og fortsetter:

– Ingen har panikk. Vi ligger under 0–1 i finaleserien. Klart vi kan slå Stavanger onsdag. Isflaten i Stavanger er liten. Spillerne får mindre rom og dårligere tid. Det krever at valgene må tas raskere, og spillerne må tenke ett og to steg fram. Nå skal vi spille hjemme. For oss er det en stor fordel med større isflate. Vi er et spillende lag, sier Storhamar-trener Smirnov.

Russeren er fornøyd med at de klarte å jevne ut kampen spillemessig etter den tunge åpningsperioden sist.

– Vi tapte den kampen i 1. perioden. Mot Lillehammer og Sparta kan vi hente inn 0-2, men mot Stavanger er det mye vanskeligere. Vi spilte oss bra inn i kampen, og vant flere dueller etter hvert, sier russeren.

Les også
SPORT Les Rune Steen Hansens kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00