• FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Favoritt Stavanger vant den første finalekampen oppskriftsmessig, før utfordrer Storhamar tok neste stikk i Hamar OL-Amfi. Så fulgte Storhamar opp med en overraskende 3-0-bragd i Stavanger, før finalemotstanderne fra oljehovedstaden tok to triumfer på rad - den andre av dem etter sudden death på egen is.

Torsdag reiste Storhamar seg og kjempet i land seieren i det sjette oppgjøret.

De gule og blå utliknet til 3-3 i kamper, og NM-finalen skal dermed avgjøres i Stavanger på lørdag.

- Stolthet og glede

Etter thrilleravslutningen og den deilige seieren foran 6.323 høylytte i Hamar OL-Amfi, tar det litt tid før Joakim Jensen kommer ut av garderoben.

- Sorry. Jeg måtte bare grine ferdig, ler Storhamars nummer 21, sannsynligvis på fleip, da han omsider tripper ut i mixed zone.

Fleip eller fakta: Jensen hadde uansett god grunn til å la gledestårene trille.

- Jeg føler en utrolig glede og stolthet. Det er utrolig at vi fikk pressa fram en siste match. Nå er det 60 minutter igjen av sesongen. Det er bare 60 minutter mellom oss og en ny kongepokal, sier Jensen i videoen øverst på siden.

- Vi skal spille en sjuende kamp i finalen. Det er det man drømmer om når man er liten, legger Oslo-gutten til.

Hør hva Jensen tenker om lørdagens avgjørende finalekamp i videoen øverst på siden!

 Kjempestart

Storhamar har ikke skjemt seg selv bort med gode åpninger i dette sluttspillet, men torsdag kom de gule og blå best i gang. Christian Larrivée kriget pucken til Eirik Skadsdammen ved rundvantet etter ti minutter, og Storhamar-veteranen tok den med seg og smekket 1-0 forbi Ruben Smith på forsøk nummer to.

Fem minutter etter første pause kom utlikningen. Jacob Berglund falt, og Peter Lorentzen fikk sette inn 1-1.

Oilers fikk fire strake overtallsminutter midt i andreperioden, men Mads Hansen skapte den største muligheten da han vant pucken fra keeper Smith bak målet og var et par centimeter unna å lure inn 2-1.

Kriget seieren hjem

Med 2.48 igjen av midtperioden, da Storhamar omsider fikk sjansen med én mann ekstra på isen, gjenerobret hjemmelaget ledelsen. Patrik Bäärnhielm kjempet en retur over målstreken i en periode som var dominert av Oilers.

Stavanger jaktet intenst på 2-2 i tredjeperioden, men Storhamar-spillerne ofret seg, tekket skudd og kjempet pucken unna.

Bakerst sto Andrew Engelage - stødig som i Stavanger forrige fredag.

Storhamar vant dermed 2-1 og sikret seg en sjuende finalekamp i DNB Arena om to dager.

- Jeg synes ikke vi spiller vår beste match, men vi klarer å ri av, og vi scorer de nødvendige målene, oppsummerer Jensen.

Se hele intervjuet med Storhamar-spilleren i videointervjuet over!

Storhamar stilte med følgende lag: 

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Luke Moffatt

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Linus Johansson, Jacob Berglund, Joakim Jensen.

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Pål "Magic" Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran.

4. rekke: Andreas Øksnes, Jørgen Langdalen - Ole Petter Øvergaard, Lars Erik Hesbråten, Vetle Lindstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.