Lørdag ettermiddag jublet Dragons-spillerne for årets andre derbyseier mot Lillehammer.
Det var etter en råsterk kamp, ikke minst måten de oppofrende stilte opp for hverandre i den defensive jobben, med god sikring og innsats.
I går ble det lite å juble for da de fulgte HamKams oppgjør mot Ranheim. I 1-4-tapet var det lite å lære om defensiv organisering.
Eliteseriens toppscorer Joakim Jensen håper likevel HamKam rykker opp:

Golf med rise

- Det er artig for oss som ikke er overinteresserte og følger alle kamper uansett, om det kommer lag som Brann, Rosenborg og Strømsgodset i stedet for Ull/Kisa, smiler Jensen.
Han har sett om lag halvparten av hjemmekampene på Briskeby denne sesongen, men er mer opptatt av at kampene er bra enn å ha noen helt spesielle lag å følge.
- Jeg synes ofte det blir litt for mange grå kamper i fotball. Jeg mener at 0-0-kamper bør gi null poeng til begge lag, fastslår Jensen, som i sommer har spilt litt golf sammen med HamKam-spiller John Anders Rise.
- Flott fyr som også er hockeyinteressert og ser mange av kampene våre, men vi spillerne treffes ikke så ofte på tvers av lagene.

Slått sønder og sammen

Jensen så HamKam-oppgjøret sammen med Nathan Martz og Trygve Hillestad, mens flere lagkamerater var på plass.
Han skulle også ha hatt med seg Christian Larrivée, men lørdagens tomålsscorer har slitt med sjukdom i flere dager, og valgte å holde seg hjemme i det sure været.
At han var sjuk var det svært vanskelig å se lørdag, da han til slutt ble slått i stykker av frustrerte Lillehammer-spillere, da hjemmelaget jaktet poeng.
På stillingen 3-1 til Dragons gikk Larrivée fra egen banehalvdel med to av hjemmelagets backer i hælene. Først slo de av ham hansken og venstrehånda. Så slashet de «av» ham høyreleggen.
- Jeg måtte skøyte så utrolig hardt, og da jeg kom fram til mål hadde jeg bare ei hånd og en fot som skikkelig, ler kanadieren, som hadde tydelig vondt etterpå.

- Hjelper meg mye

Det var likevel verdt det:
- Det var en flott kamp, en sluttspillkamp med utrolig god stemning. Det er så morsomt når så mange folk fra Hamar møter opp og viser at de bryr seg om laget, selv om vi spilte en middels kamp torsdag. Det hjelper i hvert fall meg mye i slike viktige kamper, sier Larrivée.
Han så amerikanske Bryan Schmidt score 1-0, før han fikk en retur på et skudd av Schmidt som han fikk all verden av tid til å sikte inn 2-0.
Så serverte han til Eirik Skadsdammens 3-1, før han satte et verdig punktum.
Et herlig vondt ett.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00