Etter to Storhamar-seiere i kvartfinaleserien vant Sparta kamp nummer tre 7-4.

Sjokkstart

Sparta var desperate etter seier og følelse av medgang, men ble rystet av Storhamar direkte fra start.

Kun 48 sekunder var spilt da Andreas Øksnes hamret inn 1-0 fra blålinja etter Jacob Berglunds mesterlige forarbeid. Snaue to minutter senere gjorde Jimmy Andersson vondt til verre for vertene med en nesten identisk avslutning fra venstre.

To av to Storhamar-skudd hadde passert en vaklende Tommy Johansen, og sjokkskadde sarpinger så seg nødt til å ta en grytidlig timeout.

Etter 20 intense minutter ledet de blågule likevel fortsatt 2-0.

Sparta snudde

Mens førsteperioden ble en drøm for Storhamar, ble den andre et rent mareritt. Sparta slapp unna en rekke høyst diskutable situasjoner, mens utvisningene haglet mot Sasjas menn, som ble synlig slitne av å måtte forsvare eget bur med fire mann på isen.

Dermed begynte også scoringene å renne forbi Robert Hestmann.

Jon Palmebjørk styrte reduseringen forbi Storhamars målvakt, før Mats Weberg utliknet til 2-2.

Da Christian Larrivée ble utvist tre minutter før periodeslutt, var kampen snudd. Dion Knelsen løftet inn periodens tredje scoring, og sarpingene ledet med ett før tredje periode.

To raske scoringer

Storhamar-utvisningene og Sparta-scoringene fortsatte å komme etter sidebyttet. Lars Erik Hesbråten og Lars Løkken Østli ble sendt av isen med få sekunders mellomrom, og Palmebjørk dunket inn 4-2, før Klavestad sendte vertene tre mål foran.

Mikael Zettergren styrte elegant inn en genial Erik de la Rose-pasning, før Knelsen la på til 6-3. 

I et nytt Storhamar-overtall med seks minutter igjen på klokka reduserte gjestene igjen. Zettegren fant de la Rose foran målet, og svensken dyttet pucken forbi Johansen.

Med drøye tre minutter igjen tok Sasja tok ut keeper i et forsøk på å true Spartas 6-4-ledelse. Storhamar ble imidlertid straffet raskt. Knelsen satte sitt tredje og vertenes sjuende inn i det åpne Storhamar-buret.

Torsdag klokka 19.00 møtes lagene i CC Amfi.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Jonas Strand).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Lars Erik Hesbråten, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Jimmy Andersson, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Magnus Eikrem Haugen - Vetle Lindstad, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.