- Etter det jeg har forstått, diskuteres det to muligheter ved et eventuelt KHL-spill i Norge. Enten at KHL finner én hjemmearena, eller at de bruker flere hjemmearenaer. Hvis de velger det første alternativet, og Hamar OL-Amfi blir valgt, vil dette rive skinnet av pølsa. Det vil gi oss store inntekter. Vi har muligheter for å få solgt arenanavnet. Det må i tilfelle bakes inn i avtalen, sier Erik Kristiansen som ser for seg mange muligheter både for å utvikle Storhamar som klubb og norsk hockey.

Nytt lag med nordmenn

KHL-representant Antanas Sakavickas som var på befaring i Hamar, Lillehammer og Oslo i forrige uke, understreker overfor HA-sporten at ingenting er avklart med hensyn til stedsvalg, og på hvilken måte KHL kommer til å etablere seg i Norge.
- Jeg skal utarbeide en rapport som skal legges fram for KHL. Det vil bli gjort i midten av oktober. Deretter får vi se på hvilke muligheter som byr seg, sier Sakavickas, som ser for seg at KHL bygger opp et eget lag med norske spillere som allerede er i utlandet.
På spørsmål om når KHLs engasjement i Norge eventuelt vil starte, svarer han: - Hvis vi går for Norge, ser jeg for meg oppstart til sesongen 2014/2015.

Vil kaste om på alt

- Hvis KHL vil etablere seg her, vil det endre hverdagen vår fullstendig. Men det vil også by på utfordringer. Det eneste jeg garanterer er at yngres avdeling ikke bli skadelidende, sier Erik Kristiansen.
Det store spørsmålet er om det er marked for både Dragons og KHL i Hamar som hockeydistrikt.
Det frykter ikke Erik Kristiansen i det hele tatt: - KHL vil samle publikum fra et atskillig større distrikt enn Storhamar. Vi tenker oss at folk fra Oslo-distriktet, Lillehammer med Gudbrandsdalen og vårt eget nærområde vil komme for å se topphockey på Hamar. Jeg blir forundret om ikke en slik kamp samler over 5.000 tilskuere.
- Noe som til syvende og sist vil gå ut over Dragons tilskuertall?
- Om vi får 500 tilskuere mindre per kamp, vil en avtale med KHL, spesielt hvis de velger oss som hjemmearena, gi såpass god inntjening at dette neppe vil bli noe problem, mener daglig leder, Erik Kristiansen..
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00