Etter det HA-sporten har grunn til å tro, har Smirnov fått med seg et kontraktsforslag til gjennomtenking. Onsdag møtes partene på nytt og da håper Sjur Rakstad-Larsen & co. å få et bekreftende svar fra russeren.

- Vi har diskutert vilkår, penger, kontraktens varighet og andre vilkår i kontrakten. Alle parter vet nå hva trenerjobben for Storhamar Dragons dreier seg om. Vi håper at Sasja signerer en treårskontrakt med oss i morgen, sier Rakstad-Larsen som er fullt klar over at det kan finnes skjær i sjøen:

- Vi kan ikke akkurat tilby den samme lønna han hadde i KHL, men vi håper ikke det blir utslagsgivende.

Ifølge Sjur Rakstad Larsen har Aleksander Smirnov uttalt at han ser på det som spennende å utvikle nye spillere i Storhamar. Han har fulgt med i klubbens yngres avdeling og sett at det er mange emner å satse på i klubben.

Har klare tanker

- Han sa også at Storhamar uansett vil stille et spennende lag til høsten, ikke minst synes han det vil være utfordrende å bygge et lag med unge spillere. Det er i tråd med vår filosofi. Han uttalte også at han ville kjøre på med ekstra istreninger for de yngste spillerne og har ellers sine tanker om hvordan han skal angripe trenerjobben dersom han velger å gå for den, sier Rakstad-Larsen som har fått gode tilbakemeldinger fra spillergruppa dersom Sasja som for øvrig vant NM-gull som trener for Storhamar i 2008, sier ja.

I påvente av treneravklaringen, skjer det ikke så mye i Storhamar om dagen.

Keepersvar i dag

Klubben har sendt kontraktsforslag til en svensk keeper som skulle gi tilbakemelding søndag, noe han ikke gjorde. Det resulterte i at klubben sendte et nytt og forbedret tilbud i går og ga svarfrist til litt utpå dagen i dag.

- Vi kan ikke vente med å få en god målvakt på plass. Får vi ikke svar i dag, har det dukket opp en annen kandidat som vi foreløpig har i bakhånd. Han vil få et kontraktsforslag fra oss dersom han vi har jobbet med en stund, glipper.

Klubben kommer ellers til å inngå intensjonsavtaler med dem som ønsker å bli ut ifra den situasjonen klubben er i. Dette arbeidet kan starte allerede denne uka dersom trener kommer på plass. Klubbens sportsbudsjett er én million lavere enn i fjor.

Per i dag er det klart at Tommy Johansen (Sparta), Martin Blakseth Huse (Stavanger), Bryan Schmidt og Nathan Martz forsvinner fra siste års lag. Ubekrefta rykter sier at Fredrik Lystad Jacobsen kan være på veg til Lørenskog. Lillehammer IK skal også ha forhørt seg med noen av Storhamars spillere.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00