I kveld gjestet Storhamar en fullsatt og festklar Manglerud Ishall, der hele seks supporterbusser kom for å støtte de gule og blå. 1025 tilskuere hadde i alt tatt turen på kamp. Ca 500 av dem kom fra Hamar.

Larrivée herjet

Etter at Manglerud Star innledet kampen sterkest, tok Storhamar over initiativet etter hvert. Åpningsmålet kom etter snaut åtte minutter da Joakim Jensen sendte gjestene opp i føring etter flott forarbeid av Christian Larrivée. Scoringen så ut til å fungere som en vitamininnsprøytning for Storhamar, som tok over kampen og styrte spillet ut perioden.

Få minutter senere tok Larrivée hovedrollen selv da han doblet ledelsen med sin 2-0-scoring. Hjemmelaget slet voldsomt med å få has på den høyreiste kanadieren i den første perioden.

berglund-miss

Andreperiode startet ganske likt som den første, da Manglerud gikk rett i strupen på Storhamar. Seks minutter ut i perioden fikk de uttelling da Rasmus Ahlholm sendte pucken inn i mål bak Oskar Östlund.

Storhamar slet fælt med å få spillet til å sitte skikkelig i mellomperioden, og selv om Jacob Berglund kom alene med keeper ved to anledninger, var det ingen ting å si på at M/S vant perioden med ett mål.

Med 2-1 som resultat, var det duket for en spennende og åpen tredjeperiode.

Perlescoring

Spennende og jevnt ble det også. Ingen av lagene vartet opp med spesielt godt spill, og perioden kan kategoriserer som rotete.

Halvveis inn i perioden var nerven fremdeles til å ta og føle på, da Manglerud for alvor satt opp tempoet for å presse frem et resultat.

De ga seg heller ikke før de fikk uttelling og pucken satt i nota. I spill fem mot tre kom etter hvert nemlig utligningen for Manglerud, da Bryce Reddick scoret.

Så stod Jacob Berglund fram da Storhamar trengte det som mest. Han klinket pucken på elegant vis inn i mål rett etter Mangleruds utligning, og slik at gjestene var tilbake i ledelsen.

- Vi er heldige som har Mr. Berglund. Han har en vinnerskalle som bikker kampen i vår favør i dag. Det gjør at vi vinner i dag, sier Pål Johnsen etter kampen.

I en desperat jakt etter poeng, tok M/S ut keeperen med over to minutter igjen å spille, noe som skulle straffe seg.

For da Eirik Skadsdammen fikk en gratismulighet til å punktere kampen etter umåtelig klønete backspill av en Manglerud Star-spiller, grep han den. I åpent mot punkterte han kampen som ble et skikkelig nervedrama.

Alle de tre poengene blir dermed med tilbake igjen til Hamar.

- Det ble en herlig kamp med en god ramme. Jeg synes vi er best gjennom hele kampen, sier Johnsen.

Etter seks poeng på to kamper venter Lillehammer i de to neste seriekampene.

- Det blir to tøffe matcher. Vi skal fortsette å jobbe som et kollektiv og spille som et lag. Det er det jeg vil se, sier en smørblid Pål Johnsen etter 4-2-seier over Manglerud Star.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Sksadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Anders Gulliksen, Simen Løvhaug Hansen - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00