- Likviditeten er knalltøff hver eneste måned. Det oppleves som kritisk, og slik har det vært i lang tid. Vi har en svært offensiv strategi for å kvitte oss med gjeld. Det burde klubben kommet i gang med i februar, men vi startet i juli og håper å løse situasjonen, sier styreleder Stein Morten Onsrud.

Den største forskjellen

Sammen med resten av klubben gleder han seg stort over fire strake seirer i serieinnledningen, og håper A-laget kan gå foran med suksess i forsøket på å sikre klubben en bærekraftig drift.
- Det er på sport vi kan gjøre den største forskjellen gjennom å prestere bra videre, sier Onsrud, og håper det kan bidra til større interesse for å støtte klubben, både med sponsoravtaler og gjennom aksjesalget klubben gjennomfører.

13 nye anmerkninger i 2013

Selv om Storhamar Dragons har vært gjennom en stor snuoperasjon i snaue to år, er jobben langt fra over. Klubben skylder fortsatt mye penger, og måtte utsette betalingen av første avdrag på sin gjeldsordning i september.
Siden nyttår har klubben fått 13 nye betalingsanmerkninger, hvorav de fleste er inkassosaker. Sju av sakene ble registrert før tidligere direktør Edvartsen sluttet i juni.
Selv om Edvartsen uttalte til HA-sporten torsdag sa at klubben var à jour med innbetalingene til skatt Øst da han sluttet i juni, stemmer ikke det.
Fire dager etter at Edvartsen ga seg, kom et inkassokrav fra Visma services Norge på 103.776 kroner, og i begynnelsen av juli, et krav på 230.463 kroner som Skatt Øst har tatt utlegning i, det vil si har fått prioritert i løsøreregisteret. Kravet fra Skatt Øst er ikke noe som har oppstått etter at Edvartsen sluttet.
- Det kan nok stemme at vi ikke var helt à jour da jeg sluttet, og at dette handler om et momskrav fra Skatt Øst, sier Edvartsen fredag.
Han understreker at det var svært viktig for klubben at utgiftene klubben hadde til Skatt Øst i 2012 ble betalt før årsskiftet.

Jobber hardt på marked

Nå jobber Storhamars nye ledelse, med Stein Morten Onsrud som styreleder, med å skape en bærekraftig drift framover.
- Vi gjør det vi kan for å betale tilbake det vi skylder, også til våre andre kreditorer. Vi jobber med å få opp markedsarbeidet skikkelig, med prosjekter med tanke på hallnavn, og har satt ned en arbeidsgruppe. Det som er utfordringen er at man gjerne må investere penger for å tjene penger, og vi har ingenting å investere med i øyeblikket, forklarer Onsrud.
Det klubben ikke har diskutert er å få på plass en ny daglig leder etter at Edvartsen slutten i juni. Fram til nyttår fungerer etter planen tidligere styreleder Erik Kristiansen.
- Vi har ikke noe godt tilbud til en mulig daglig leder akkurat nå. Først må vi jobbe oss gjennom de største økonomiske utfordringene, avslutter Stein Morten Onsrud.
 

Følg Dragons-Frisk direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.