FREDRIKSTAD: Joakim Jensen fyrte av et skudd med 46 sekunder igjen på klokka.

Stjernen-keeper Mathias Gundersen måtte gi retur.
Den havnet hos Lars Erik Hesbråten i slottet.
Han klinte til. Og hevet armene.
Det samme gjorde Torbjørn Orskaug, Aleksander Smirnov og resten av Storhamar-boksen.
- Jeg har aldri vært så sikker på å score. Ikke skjønner jeg hvordan pucken ble stoppet, heller, sier Lars Erik Hesbråten.
For Mathias Gundersen fikk avverget det som mest sannsynlig ville vært en ende på dragenes tapsrekke
- Jeg skal se episoden på video, for å finne ut hva som egentlig skjedde, sier Hesbråten om redningen fra hans tidligere romkamerat under to VM.
- Både under U18- og U20-VM delte vi rom. Aldri igjen. Etter dette må han sove alene, smiler Hesbråten, som ikke la skjul på skuffelsen.
- Akkurat nå føles det helt for jævlig. Det står litt på spill også, ettersom vi bare har en seier på de siste ni kampene.

Prestasjoner ferskvare
- Men på den annen side var dette den beste kampen på veldig lenge. Spesielt var 3. perioden vår bra. Det er nok litt typisk for den perioden vi er inne i, at det ikke ble uttelling i dag. Uavgjort i Stjernehallen ville vært en bra start. Vi får bare ta med oss det som var bra og jobbe knallhardt videre. Det er eneste middel, sier Hesbråten, som måtte tåle en del galgenhumoristiske kommentarer fra lagkameratene i garderoben.

- I helga skal jeg hjem til Kongsvinger og kjøre ekstratrening med bruttern. Skuddtrening, sier Hesbråten.
Ved siden av ham satt Teddy Midttun.
- Vi hadde dem på gaffelen i 3. perioden. Men avslutningene ble for dårlige, sier Midttun, før han viser en filosofisk side ved seg selv.
- Prestasjoner er ferskvare. Man kan investere mye i ingredienser, som vi gjorde i sommer, men oppskriften på å vinne mot Furuset, blir å ta med de gode prestasjonene. Sisteperioden mot Stjernen kan være med på å tenne ilden, mener Midttun.

Hadde spillermøte
Som nevnt, trodde også Torbjørn Orskaug at elevene hans hadde utlignet.

- Vi gikk fra å være der oppe, til der nede, sier Orskaug, og illustrerer med hånda.
- Akkurat det er nok litt betegnende for vår situasjon. Vi trenger de marginene, sier Tobben.
Etter den begredelige 0-5-kampen mot Frisk, var det litt bedring mot Lørenskog tirsdag, og mer bedring i går.
Mandagen etter ydmykelsen i Asker, samlet laget seg til et møte. Kollektivet ble enig om at det er gjennomføringen, ikke planen, som er årsaken til at poengene har uteblitt.
- Vi ønsket også spillernes synspunkter, og åpnet for uttalelser og meninger fra dem, forteller Orskaug.

Enklere og tydeligere
Det som konkret kom ut av møtet, var at Storhamar skal opptre tydeligere defensivt og enklere offensivt:

- Defensivt går det på kommunikasjon og samhandling i etablert forsvar. Vi ble enige om å bli flinkere til å sortere ut og løse egne oppgaver. Offensivt skal vi bli mer direkte. Gjøre ting enklere og mer effektivt, ved flere skudd, og at det alltid skal være en eller to foran mål når skuddene kommer. Vi vet at det finnes flere dimensjoner ved angrepsspill, men det får vi ta etter hvert, sier Orskaug.
Han mener siste halvdel av kampen mot Stjernen viser at Storhamar er på rett vei.
Søndag har han Pål Johnsen tilbake fra skade.
- Nå trenger vi virkelig en seier.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.