HAMAR: - Sånn som Ruben spilte i fjor, spesielt i sluttspillet, ble han en naturlig førstekeeper. Det kan godt hende det blir slik at Ruben står de fleste kampene også denne sesongen, men det gjenstår å se. Jeg skal gi Ruben kamp om plassen, lover Jonas Norgren.

Veteranen som blir 36 år i november, ble en liten matchvinner i går, da han sammen med Patrick Yetman avgjorde årets første straffeslagkonkurranse.
- Jeg vet ikke om det er noe putte i sekken, gliser burvokteren.

Ville bidra
Det ville vært det naturligste i verden at han hadde avsluttet en suveren karriere i Hamar etter forrige sesong.

Han var med å sikre sitt tredje NM-gull, kontrakten gikk ut og familien flyttet tilbake til Sverige i sommer.
Likevel måtte han fortelle sønnen på sju år at han skulle bli igjen i Norge.
- Storhamar har liksom blitt min klubb, og etter å ha pratet mye med Mattias Livf og klubben rett etter forrige sesong, ville jeg forsøke å bidra med noe til ungguttene. Mange skal ta et stort steg, og trenger noen med litt rutine. Vi kommer til å variere mye i prestasjonene, og da er det viktig at vi har beina godt på jorda. Det viktigste lærte vi i sluttspillet i fjor, å jobbe som et lag.

Håper å være skadefri
Når det er sagt, vil han ikke bare være med å peppe unggutta utenfor isen. I går viste han at det fortsatt er mer målvaktsspill i en kropp som har haltet.

- Jeg har slitt med skader de to siste årene, et leddbånd i et kne, og en ankel som den der j…. Henrik Höglund ødela i fjor. Jeg føler at jeg liksom ikke har fått avsluttet karrieren ordentlig. Målet er å få sjansen til å prestere bra i år.
Får han være frisk og er han i stand å spille opp mot sitt beste, og Ruben fortsatt er best, er det lettere å svelge.

Kvikkere
Storhamar var langt kvikkere enn i den første treningskampen mot Mora. Åpningsscoringen i undertall var Eerikki Koivus fortjeneste. Han vant pucken i egen sone, kontret langs vantet og spilte strålte fram til Joakim Jensen som stupte inn mot bakre stolpe.

2-0 var litt mer tilfeldig, men da pucken spratt ut til Lars Løkken Østli åtte-ti meter foran mål lot ikke backen seg be to ganger i overtallet, og klemte til.
Sparta var nærmest scoring da Storhamar sendte pucken i egen stolpe med Norgren på benken under avventende utvisning…

To på 12 sekunder
Den andre perioden ble oppstykket av utvisninger, og Storhamar spilte nesten to minutter i tre mot fem uten å være spesielt truet.

Rett etterpå scoret imidlertid Sparta to ganger på 12 sekunder.
Etter en målløs tredjeperiode var Storhamar overlegne i spilleforlengelsen uten å få satt inn vinnermålet.
Det gjorde Patrick Yetman på straffe, mens Jonas Norgren altså reddet tre.
PS! Storhamar manglet Andreas Hjelm (syk) og Antti Hildén (skadet). Sparta manglet seks faste spillere, blant annet Elofsson, Wessner, Tengvert, Witnes og Bøe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.