I tredjeperioden mot Sparta måtte hardhausen ha hjelp til å komme seg av isen, etter at han fikk en smell i ankelen i en duell nede i rundvantet i Spartas sone.

Vingen var søndag kveld til undersøkelse på sykehuset, hvor de tok røntgen av beinet. Bildene viste ingen tegn til brudd, noe Skadsdammen ble glad for å høre.

– Ja, for det var så ekkelt da jeg kjørte i vantet der. Da jeg satte ned foten, så var det ikke noe kraft i det og ikke noe som samsvarte. Så har jeg brukket ankelen en gang før, og det føltes ganske likt med en gang, forklarer han.

Avventer

Mandag var han til undersøkelser og behandlinger hos leger og fysioterapeuter, og han holdt seg naturligvis unna isen da lagkameratene hadde restitusjonsøkt.

Foreløpig kan de bare utelukke at det ikke er noe brudd. Ankelen har hovnet såpass opp at man må avvente eventuell MR-undersøkelse for å sjekke båndskader.

– Vi må vente og se om det er noe med senene eller leddbånd. Nå er hevelsen så stor at jeg bare må hvile og få den ned, sier han.

Storhamars fysioterapeut, Marius Engen, vil heller ikke si noe om hvor lenge Skadsdammen må belage seg på å se lagkameratene fra tribuneplass.

– Vi må bare se hvordan det bedrer seg underveis. Vi følger med dag til dag, forklarer Engen til HA-sporten.

Takler smerten

Skadsdammen er kjent som en hardhaus, og han forteller at han håper å være tilbake på isen i løpet av sluttspillet.

– Ja, jeg skal ikke stå over på grunn av smerte, for det klarer du å bite i deg. Men hvis det er en ordentlig skade, så må du jo ta den tiden det trenger. Det er forskjell på å ha litt vondt og være skadet, mener jeg, smiler han.

Foruten en alvorlig kneskade, under sin tredje sesong i klubben hvor han mistet hele sesongen, og to kraniebrudd, har han sluppet unna mange og alvorlige skader.

Han forteller at han lett biter i seg litt smerte for å spille kamper.

– I sluttspill og så viktige kamper, så skal jeg ha ganske sterke smerter for å stå over, mener jeg. Det skal jeg klare å håndtere.

Joakim Jensen fikk også en trøkk i hode- og nakkeregionen mot Sparta. Fysioterapeut Engen forteller at Jensens skade er mye mindre alvorlig, og at han er en de kommer til å følge opp dag til dag og se framgangen til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00