Storhamar Dragons er i en alvorlig økonomisk knipe, og de siste ukene har store deler av Hamar mobilisert for å berge klubben.

LES OGSÅ: Forbundet utsetter Storhamar-straff

Mandag ettermiddag opplyser daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen, at klubben har fått inn hele 450.000 kroner på aksjesalg, gaver og andre bidrag.

Klubben har blant annet solgt mer enn 13.000 aksjer - til en samlet verdi av 335.000 kroner. I tillegg kommer store pengebidrag fra både bedrifter og private som vil hjelpe klubben.

- Vi har fått 50.000 fra en bedrift, og 30.000 fra en privatperson. Det er også andre aktører som har varslet store bidrag, men dette kan vi ikke offentliggjøre før det formelle er i orden, sier Kristiansen.

Hårete redningsaksjon
Flere lokale bedrifter har engasjert seg for å skaffe penger til Storhamar. Sist ut er Norsk frisør-, hud- og stylistskole (NFHS) i Hamar sentrum. Daglig leder Amund Lysthaug tok umiddelbart grep da han leste at klubben risikerte å miste 15 poeng.

9. desember vil skolen, som har egen frisør- og hudpleiesalong, gi halve dagsomsetningen til klubben. I tillegg vil frisørene donere 20 prosent av desemberomsetningen fra gavekortsalg. Lysthaug forklarer hvorfor:

- Jeg hadde aldri gjort dette hvis jeg ikke var Dragons-fan. Jeg har vokst opp rett ved ishallen, og var på hver eneste hjemmekamp da jeg var yngre. Da jeg så oppslaget om at klubben kunne miste poeng, skjønte jeg at noe måtte gjøres, sier han.

- Fortjener å få noe tilbake
Lysthaug trekker fram klubbens engasjement som en viktig grunn til at han nå ønsker å hjelpe til.

- Dragons bidrar med så mye positivt uten puck også. De gjør masse for barn og unge, for eksempel gjennom arbeidstreningstilbud. Nå er det på tide at de får noe tilbake, sier han engasjert.

Lysthaug forteller at alle de 14 elevene ved skolen vil være i aksjon med saks og sminke 9. desember. Han håper dette kan resultere i et pent økonomisk bidrag til Dragons, og oppfordrer andre lokale bedrifter til å gjøre noe tilsvarende.

- Jeg utfordrer herved alle bedrifter til å gjøre en innsats. Det er summen av alle slike små bidrag som avgjør framtiden til klubben, sier han.

Takknemlig mottaker
Dragons-leder Erik Kristiansen er svært fornøyd med skolens vilje til å hjelpe.

- Dette er helt strålende! Vi kommer til å dele ut sesongkort som takk, sier han begeistret.

LES OGSÅ:
Pål Johnsen: - Vår jobb er å vinne kamper

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.