Lørenskog
Ni av ti spillere ville skutt etter å ha fått pucken og stått alene fire-fem meter foran mål.
Kanskje enda flere, 95 av 100.
Marius Holtet la an til skudd, så Morten Ask i øyekroken og fintet, slo en pasning som åpnet hele Latvia.
- Normalt skulle jeg nok ha skutt. Jeg lurte meg litt inn bak backene, og gjorde ikke jobben hjem, for jeg hadde en følelse av at Per-Åge Skrøder skulle vinne pucken, gliser Marius Holtet etter kampen.
Målet ble matchavgjørende, og Holtet var den egentlige matchvinneren med pasningen.

har hatt tro på Holtet

Landslagssjef Roy Johansen mener Marius Holtet de siste årene litt ufortjent har fått et stempel som en defensiv spiller, med hovedoppgave å stoppe motstanderne framfor å produsere framover.
- Kanskje ikke minst i Färjestad ble han hovedsakelig brukt i undertall og defensive rekker, men han viste i sluttspillet i fjor og i VM for Norge, at han kan mye mer.
Johansen har hatt tro på Hamar-gutten også offensivt, og har parallelt med den defensive kjempejobben, coachet ham mot mer offensiv spilletid.
Gjennombruddet kom i VM forrige sesong, der han ble norsk toppscorer med seks nettkjenninger, og selv om flere norske spillere er tilbake i landslaget denne vinteren, får han fortsatt tillit i overtall.
I går spilte han i førsterekka.

- Morsommere

- Jeg føler at jeg har fått en litt annen rolle nå, og det er veldig artig. Det er klart det er morsommere enn den defensive grovjobben. Jeg er vel i overtallet for skuddet mitt, som jeg føler er ganske bra, men motstanderne har blitt flinkere til å markere meg på kanten.
Holtet vet imidlertid at det er hard kamp om plassene, og at spillere som Patrick Thoresen, og kanskje Mats Zuccarello Aasen er med igjen i år.
- Det er ikke negativt, det er viktig for laget at det er konkurranse. Da må vi jobbe hardere, og vise at vi fortjener spilletid.
Hamar-gutten ser det ikke som en nedtur hvis han får mindre offensiv tillit i årets VM:
- Jeg spiller der jeg får beskjed om, og gjør alle jobber 100 prosent!
Men han viser gjerne lignende pasninger som til vinnermålet i går også i VM.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.