HAMAR: Patrick Yetman viste fram både muskler og eleganse i kampen.

Etterpå gikk han i styrkerommet for å bli enda bedre.
- Jeg liker å trene rett etter kampene. Det er mye bedre enn dagen etter kamp, sier kanadieren, som er på sitt vanlige vikarbesøk i Storhamar.

Verdt å vente…
Det har vært noen skeptikere i treningskampene. Han har virket tam, og var som nevnt målløs.

I går var det skeptikerne som ble stående igjen målløse.
- Det er jo nå det betyr noe. I treningskampene er det ingen som skriker og jubler når du scorer. Det var det nå, smiler Yetman, og fortsetter:
- Det er seriekamper som er morsomme. Dette betydde noe. Vi spilte om poeng, og det var en herlig seier.
Han likte at femmeren hans viste seg skikkelig fram.
- I dag var vi mye bedre enn i treningskampene. Det er en bra gjeng, og Mats (Larsen Mostue) imponerer meg. Han tør å holde i pucken, og legger fine pasninger framover. Han blir en god hockeyspiller. Storhamar vil utvikle egne unggutter, og det er kun en måte å få dem bedre på: De må få istid. Det får de nå, og det er flere av dem som kan bli gode hockeyspillere, sier Patrick Yetman, som scoret det viktige 2-1-målet.
Før det var nemlig Lillehammer best.
Men så snudde det.

Bort med målvakten
2-1-målet var en perle: Yetman kom alene mot Lillehammer-målvakt David Rautio etter en bra pasning av Hjelm, dro ei herlig finte, og la pucken mål.

Yetmans andre scoring kom etter en herlig pasning fra Pål Johnsen, som også scoret to mål.
Og Johnsen syntes det var stas med to mål i samme kamp.
- Etter 2-1-målet snudde det. Det er alltid moro å score mål, og returmål er det ikke så ofte jeg scorer, sier Johnsen, som stupte fram da Rautio lot pucken være fri (3-1).
Det andre målet hans (4-1) lignet på Yetmans første. Alene med keeper, en dragning, og pucken i mål.
- Jeg liker ikke å skyte i slike situasjoner. Da er det bedre å dra ut målvakten.

Bedre og bedre
Pål Johnsen syntes det så lurvete ut en stund.

- Det ble bedre og bedre, og i sisteperioden var det virkelig bra. Ruben Smith spilte en kjempematch, og holdt oss inne i første halvdel. Jeg var nervøs sjøl i dag, men slik bør det også være i en kamp som betyr noe, sier Johnsen, som også roste Mats Larsen Mostue.
- Han er en av de bedre puckspillerne jeg har spilt med. Det er moro. Vi må gi unggutta tillit.

Gjestene best lenge
I 1. periode var Lillehammer best, men Storhamar tok ledelsen ved Joakim Jensen, som sto riktig igjen.

Så ble det 1-1 i midtperioden.
Og så kom det omtalte 2-1-målet på slutten av 2. periode.
Fram til da var Lillehammer skikkelig på hogget.
Men i sisteperioden resignerte de.
Takket være Johnsen og Yetman.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.