Patrick Thoresen har fått positive signaler fra ledelsen i Philadelphia Flyers. I går sikret han og Salavat Julajev seriemesterskapet i Russland.
HAMAR: Gamleklubben Philadelphia Flyers sitter fortsatt på rettighetene på Patrick Thoresen, fram til en viss dato i sommer.
- Jeg må faktisk sjekke når den datoen er sjøl, jeg husker ikke, sier Thoresen.
Han kan fortelle at han har fått tilbakemeldinger på at de kan være interesserte i å satse på ham i NHL neste sesong.
- Det er ikke noe konkret ennå, men ifølge agentene mine har de store sjefene i Philadelphia kommet med positive tilbakemeldinger nå i etterkant av OL.
Kun ja til enveiskontrakt
Som han har sagt tidligere, reiser han uansett ikke over for enhver pris.
- Det er ikke sånn at jeg føler at jeg må tilbake til NHL. Det er en del ting som skal stemme. Første prioritet er å få en enveiskontrakt, bare det er aktuelt. Og det er også en økonomisk faktor her, men kontraktene der borte taler ofte sitt språk.
En ting som taler til Patricks fordel, er at han har bevist ting på høyt nivå på forhånd.
- Forrige gang hadde jeg ikke bevist like mye. Nå føler jeg at jeg har vist mye mer.
26-åringen sier han ikke har hørt noe fra andre klubber, men tror heller ikke de har lov før den nevnte datoen passeres.
- Salavat eller NHL
Thoresen har kontrakt med Salavat Julajev ett år til, men har en klausul som gjør at han kan forlate klubben til fordel for en NHL-klubb.
- Det er mye som skal klaffe for at jeg skal bli her også. Det har ikke vært et optimalt år, med tanke på språk og familiesituasjonen. Vi får se, det blir enten Salavat eller NHL, sier Patrick, som i går ble seriemester etter å ha slått Dinamo Minsk 4-1. Thoresen scoret og bidro med målgivende.
- Det er veldig moro å ha sikret seriegullet, men det har ikke tatt helt av her. Det var noe snakk om det i garderoben etter kampen, men jeg forsto ikke så mye av hva som foregikk, smiler 26-åringen, som feiret med middag med den besøkende familien og noen venner.
- Jeg regner med at det blir gjort litt mer ut av det når vi spiller siste seriekamp hjemme søndag.
Målet er å vinne sluttspillet
Selv om Thoresen var glad for å kunne titulere seg seriemester i verdens nest beste liga, er han klar på at det er sluttspillet som gjelder.
- Serien er litt som en transportetappe. Det er nå det begynner og nå det gjelder. Det var vel også forventet av oss å vinne.
I Russland spilles det også åttendelsfinaler. Der skal det gjøres opp i en best av fem-serie, før det går over på sju kamper.
Ambisjonen for Salavat Julajev, er klar: Sluttspillet skal vinnes.
- Det er det som er målet. Vi har lag til å vinne hele greia, men i sluttspill kan alt skje. Der er det ikke alltid sånn at det beste laget vinner, det er mange tilfeldigheter som spiller inn.
Etter OL-pausen har Thoresen to mål og to assist på to kamper. Han leder fortsatt pluss/minus (43), og er sjette beste poengplukker med 55 poeng (23+32).
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.