Storhamar-backen, som også jobber som daglig leder i klubben, forteller om forandringene:

– Det ble veldig mye en periode. Det ble lange dager, mye kjøring, mange kamper, og mye reising i forbindelse med bortekampene i Champions Hockey League. Jeg vil bidra på alle fronter, både hjemme og i Storhamar, og noen ganger var det bare å kaste seg i bilen på kvelden for å komme seg tilbake til de hjemme på Lillehammer. Det ble lite overskudd, sier svensken, og fortsetter:

– På kampdager nå kan jeg bare reise hjem å slappe av der etter morgentrening. Dermed får jeg en helt annen inngang til kampene med ro og trygghet.

Patrik Bäärnhielm var en veldig viktig spiller forrige sesong. Han kom inn i laget etter at Storhamar hadde tapt 1–9 i Stavanger. Svensken kom inn med rutine og ro i et skadeplaget Storhamar-lag.

Og etter den mye omtalte Stavanger-kampen snudde det for de gule og blå.

Denne sesongen har 31-åringen, som setter store krav til seg sjøl, ikke vært på forrige sesongs nivå.

Men mot Stavanger tirsdag var han tilbake.

Mer overskudd nå

– Jeg er ikke fornøyd med det jeg presterte på isen i starten av sesongen. Jeg visste at jeg kunne så mye bedre, og da ble det frustrerende.

Nå har Patrik, kona Maiken og sønnen på åtte måneder flyttet til Ridabu. De leier et hus der. Det er mange timer spart i kjøring i løpet av ei uke.

Og mye energi.

– Det er godt å være ferdig med flyttingen og kjøringen. Nå kan jeg sove en time lenger om morgenen, og jeg har mye mer overskudd. Jeg har kort veg på jobben, og det er stor forskjell. Hverdagen er blitt veldig mye enklere. Overskuddet og den ekstra energien gjør at det er lettere å ha mer fokus på hockey’n. Jeg har mye mer ro i kroppen nå, sier Patrik Bäärnhielm, og legger til.

– Bedre og bedre

– Jeg stortrives nå, og jeg tror at dette vil gå bedre og bedre for min del. Jeg kjenner det på kroppen.

Trener Aleksander Smirnov likte godt det han så av Patrik Bäärnhielm mot Stavanger i Hamar OL-Amfi tirsdag.

– Patrik var bedre i den siste kampen, og det var godt å se. Han trente veldig bra i sommer. Nå har han flyttet til Hamar, og det gir ham helt sikkert mer overskudd. Han har fått en bedre hverdag, sier Smirnov.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.