Dragenes førsteperiode var bekmørk og må i glemmeboka fortest mulig. Det gikk ikke mer enn ett minutt og 36 sekunder før Dan Nygård scoret kveldens første. Senere la Göran Hermansson, Tomas Sinisalo og Erik Lundin på med hvert sitt mål for Fredrikstad-klubben.

Også i kampene mot VIF og Stavanger Oilers fikk Dragons en dårlig start og havnet bakpå.

Joakim Jensen reduserte riktignok ved en anledning til 4-1, før han pådro seg en timinutters utvisning for dårlig oppførsel.

Tente håpet

De gule og blå trengte helt tydelig hvilen, for til den andre perioden så de nærmest ut som et helt annet lag. De hadde på ingen måte planer om å gi opp og kjempet knallhardt fra første sekund for å komme tilbake til kampen. Etter hvert kom også uttellingen.

Fredrik Lystad Jacobsen tok saken i egne hender da han gikk fra egen sone, forbi 3-4 motspillere og klinte pucken i krysset bak Stjernen-målvakt Henrik Haugeland.

På tampen av den andre perioden scoret Andreas Øksnes 4-3 på et knallhardt skudd fra distanse, slik at utgangspunktet før den tredje perioden var meget åpent og spennende.

Avgjørelsen falt

Og spennende ble det i aller høyeste grad. Spesielt da Nathan Martz, etter mye kjemping, fikk scoret utligningsmålet til 4-4 med tolv og et halvt minutt igjen på klokka.

Mot slutten virket det dog som at ett lag ville mer enn det andre, og de var ikke gule og blå. Stjernen presset på for seiersmålet og fikk til slutt uttelling. Med tolv sekunder igjen av tredje periode sendte nemlig Ryan Annesley hjemmefansen til himmels med sitt 5-4-mål.

Alle poengene ble dermed igjen i Fredrikstad, og Dragons får en tung busstur hjemover med halen mellom beina.

ANDRE RESULTATER: 

Vålerenga - Lørenskog 3-4

Stavanger Oilers - Lillehammer 6-2

Stjernen Hockey - Storhamar Dragons 5-4

Frisk Asker - Rosenborg 4-3

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00