HAMAR: Andreas Gröndahl hadde én trening med Storhamar onsdag ettermiddag, og da var det så mange borte at det ikke ble en skikkelig trening engang.
Derfor var trener Peter Johansson imponert over sin landsmanns sesongdebut i går.
- Jeg tror ikke alle forstår hvilken prestasjon det er å gjøre en slik kamp, eller hvor vanskelig det er å debutere i et hockeylag etter bare én trening, sier Johansson.

Bedre og bedre
Og hvem var ikke imponert etter ett mål og to målgivende pasninger.
Gröndahl åpnet litt rustent, men ble bedre for hver eneste tur han var på isen.
Og midt i tredje periode ordnet han vinnermålet - etter å ha sittet i to minutter i utvisningsboksen og irritert seg over noe han mente var en helt feil dommeravgjørelse.
11 sekunder etter at han var ferdig med å sone, scoret han sitt første mål for sesongen.
- Jeg fikk en pasning fra Andreas Hjelm i midtsonen, og så at vi kom tre mot en. Jeg gled over blå, og så vet jeg ikke hva jeg tenkte, jeg bare skjøt, ler 20-åringen.

Ikke noe nederlag
Han er svært glad for å være tilbake i Hamar etter ikke å få tillit i Södertälje denne høsten heller.
20-åringen ser det likevel ikke som noe nederlag å måtte reise tilbake til norsk eliteserie.
- Storhamar ville ha meg, og jeg trivdes veldig bra i fjor. Det er bra tempo i denne serien også.
Gröndahl kjenner seg sterkere og bedre enn forrige sesong, men det var ikke nok til å få så mye istid han trengte i svensk eliteserie.
Han fikk det ikke bare lett i går, da han ble plassert i rekke med to nye i forhold til å fjor.
- Men det er jo bare veldig morsomt å spille med Christian Larrivée. Jeg blir ikke lei meg om jeg får gjøre det lenge.

Måtte spare på kreftene
Pasningen til vinnermålet fikk han fra Storhamars beste back i går, Andreas Hjelm, som brøt spillet i egen sone og spilte opp til Gröndahl.
Etter skade i starten av sesongen er Hjelm skikkelig på gang.
- Jeg føler meg ikke topp fysisk, men det kommer mer og mer. I dag var det bare fem backer, og vi måtte spille litt smart for å spare på kreftene, ikke ruse på og bruke ekstra med krefter i dag.

Endret på laget flere ganger
Fredrik Lystad Jacobsen, Eirik Børresen og Cato Ørbæk var ute med magesjau i går. Peter Johansson måtte endre på laget fem-seks ganger før kampstart.
- Rosenborg gjorde det bra i starten. Det virker som deres spill ikke passer oss helt, og vi skal være fornøyd med tre poeng i dag. Nå er det bare å samle seg og håpe at vi har et revansjelystent lag mot MS også søndag, etter tapet sist, sier Peter Johansson.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.