HAMAR: - Jeg hadde ikke engang våget å drømme om VM. Hvorfor skulle jeg det, jeg var jo rimelig langt unna selv da jeg startet treningene på Jordal for fire uker siden, ler Robert Hestmann.
Da var Storhamar slått ut og sesongen egentlig over.
Rett før påske fikk han beskjeden som han aldri trodde på. En plass i den norske VM-troppen etter at Lars Volden måtte melde forfall med skade.

Får neppe spille

- Jeg regner i utgangspunktet ikke med at jeg er i boksen engang i VM. Jeg er med som læregutt og for å avlaste og backe opp de andre målvaktene. Men hvis de blir sjuke eller skada er jeg klar. Jeg har vel aldri vært i bedre form, fastslår 22-åringen.
Han innrømmer at det føles rart etter å ha spilt så lite, og at det kanskje er andre keepere med mer erfaring eller spilletid som kunne ha fått plassen.
Hestmann har imidlertid grepet sjansen på treninger og i oppkjøringen, og imponert såpass at han får sjansen.

Plukker detaljer

Dragenes burvokter tror han kommer til å lære mye av å sitte på tribunen å studere sitt eget lag, keeperkollegene og resten av noen av verdens beste målvakter.
- Det er mange år siden jeg har gjort nettopp det på dette nivået. Det er mye å lære av gode keepere i VM. Jeg har aldri hatt en enkelt keeper jeg har sett opp til i karrieren, jeg har tatt noen detaljer fra forskjellige og brukt i utviklingen av min stil.

Kjørt hardt

Noe av det Storhamar-målvakten gleder seg mest til er å fortsette samarbeidet med landslagets målvaktstrener Per-Erik Alcén. Han har jobbet tett med målvaktene de siste ukene.
Hestmann har fått mye skryt.
- Det har vært et veldig positivt møte. Vi har jobbet mest med utholdenhet og styrke, og det å holde fokus over lang tid. Det er rett og slett dritgøy å ha så mye konkret å jobbe med. Siden jeg ikke har stått mye denne sesongen, har han kjørt meg ekstra hardt med vektskiver og mye skøytegåing før og etter treningene.

Håper på Norgren

Den siste uka før avreise til Latvia søndag gikk det norske laget påskeferie med hvile og egentreninger.
- Det tror jeg har vært veldig bra. Etter to-tre treninger hver dag i lang tid trenger vi overskudd før VM.
I ferien har Hestmann også rukket å møte Storhamar, og blitt enig med Carl Oscar Bøe Andersen om en ny kontrakt på to pluss ett år etter sommerferien.
Og med VM-oppkjøring og VM denne våren, gleder han seg enda mer enn vanlig.
Ikke minst hvis Jonas Norgren vender tilbake til Hamar i en trenerrolle med ansvar for keeperne.
- Det er veldig spennende for klubben, A-laget og keeperne om Norgren blir med. Det er veldig ålreit for keeperne å ha en egen trener å prate med, fastslår Robert Hestmann.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00