- Det har kanskje noe med det mentale, hvorfor det skal være et problem i det hele tatt er jeg egentlig ikke sikker på, sa Oskar Östlund etter kampen mot Manglerud Star

For det var mye som tydet på at det mentale var helt på jordet i førsteperioden i hovedstaden. Det første snaue kvarteret var en eneste runde med bingo. Det bølget frem og tilbake, men vertene var de som kom nærmere og nærmere scoringen.

Og etter 14 minutter og 11 sekunder satt pucken i krysset for MS og Rasmus Ahlholm. Magnus Eikrem Haugen mistet pucken på blålinja og Ahlholm satte fart med Alexander Reichenberg på slep. MS-spilleren satt pucken kontrollert oppe i venstre kryss bak Oskar Östlund. Det var ingenting annet enn fortjent etter at Storhamar kun hadde vært i angrepssonen sekunder av gangen.

Resten av perioden fortsatte i samme takten. MS presset på og var nære enda en scoring. Akkurat som mot Kongsvinger trengtes det en skikkelig tale fra Sasja i den første pausen.

Som natt og dag

Hva Sasja sa er usikkert, men det hjalp i hvert fall. Det kom et helt annet Storhamar-lag på isen igjen etter pause. De gikk rett i strupen på MS og presset voldsomt og fem minutter ut i perioden ga det uttelling. Patrik Bäärnhielm skøyt fra blålinja. Pucken lang isen og i retning venstre stolpe, den samme retningen gikk MS-målvakt, Andrew Hare. Pucken endret derimot retning i slåttet. Joakim Jensen styrte den mot høyre stolpe i stedet og der var det åpent mål. Endelig kunne de tilreisende fra Hamar juble.

Storhamar virket mye kvikkere nå. De hadde tempo og de traff med pasningene. De klarte å etablere seg i angrep for lengre perioder i motsetning til førsteperiode.

Drøye seks minutter etter Jensens mål, ble publikum vitne til en god, gammel kopi. Storhamar hadde snudd det med to helt identiske mål. Denne gangen var det Erik de la Rose som skøyt fra blålinja. Puck og målvakt gikk samme retning som på 1-1, men i slåttet sto Jacob Berglund og, som Jensen, styrte han den mot høyre hvor målet var tomt.

Det så ut til at dette skulle bli en perfekt periode for Storhamar, men så pådro målscorer Jensen seg en utvisning for slashing. Det utnyttet MS og Michael Stenersen. Han skøyt fra høyre droppsirkel. Foran mål sto Cato Cocozza og styrte pucken mellom beina på Oskar Östlund. Det sto 2-2 til pause.

høydramatisk

Det skulle ikke gå mer enn to minutter og 25 sekunder før bortefansen kunne juble igjen. Andreas Øksnes gjorde som mot Kongsvinger, smalt til fra blålinja. Foran mål sto Alexander Reichenberg og dyttet pucken mellom beina på Andrew Hare i MS-målet. Storhamar ledet igjen, nå var det bare å ikke slippe MS inn i kampen nok en gang.

Og det så bra ut lenge. Resten av tredjeperiode ble en stillingskrig og det bølget litt frem og tilbake igjen. Kampuret klokket sakte men sikkert mot Storhamar-seier. Da det gjenstod to minutter og 28 sekunder skjedde derimot det som ikke skulle skje. MS tok ut målvakta, vant droppen og stilte et par mann foran Östlund i Storhamar-buret. En løs puck kom inn i slåttet fra bak målet og trillet inn bak Östlund etter mye rot. MS hadde utlignet nok en gang, bare et par minutter før ordinær tid.

Dermed ble det ekstraomganger, men der skjedde det ikke stort. Det hele skulle avgjøres på straffer. Der måtte det seks runder til med straffer. Alexander Reichenberg bommet på Storhamars sjette. Tidligere Storhamar-spiller, Eirik Saltsten, bommet ikke. I stedet sikret han to poeng til Oslo-klubben og kun ett til Storhamar. Stemningen blant de drøyt 30 tilreisende fra Hamar var nedslående. Storhamar hadde kastet bort to av tre poeng.

- Vi burde klart å stengt av kampen både på 2-1 og 3-2, men det gjør vi ikke. Vi slipper til for mange sjanser. Kanskje er det fordi vi vil for mye, vi blir gående for mye med pucken. Ellers har det kanskje noe med disiplinen å gjøre. Alle skal kunne stole på at alle ofrer seg og tar i. Vi gjør det i CHL, men er ikke helt der i serien, sier Östlund som korrekt ble kåret til Storhamars beste spiller for dagen.

Før kampen:

Storhamar kommer til kveldens kamp som store favoritter mot et Manglerud-lag som tapte 10-0 borte mot Sparta torsdag.

Storhamar får tilbake Scott Hotham og Martin Blakseth Huse til kveldens kamp.

Hotham, som ble skadet i bortemøtet med Red Bull Salzuburg, sier at han er spent før kveldens kamp.

- Jeg gleder meg til å spille igjen. Tiden føles lang når man ikke spiller, så det blir morsomt å spille igjen i kveld, sier han.

Svenskene Jimmy Andersson, Hampus Gustafsson er ikke med i kveld, og det betyr at Storhamar er betydelig svekket.

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Christian Bull, Scott hotham - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Eirik Skadsdammen, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Magnus Eikrem Haugen - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Martin Blakseth Huse, Jørgen Langdalen, Anders Gulliksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00