Storhamar kan anke avslaget, og da er det kommunestyret som avgjør saken.

Ifølge Hamar kommunes alkoholpolitiske retningslinjer, gis det ikke skjenkebevilling i forbindelse med idrettsarrangementer.

Unntaket fra denne bestemmelsen er når det gjelder internasjonale konkurranser eller mesterskap, og det er derfor det for eksempel har blitt skjenket alkohol i Vikingskipet i forbindelse med EM på skøyter og lignende.

Men sluttspillet i ishockey kan vanskelig sies å være et internasjonalt arrangement.

Saken ble tema i dagens formannskapsmøte, hvor rådmann Terje Halvorsen opplyste at administrasjonen kommer til å avslå søknaden fra Storhamar hockey.

Dersom Storhamar er uenige i avslaget, kan de klage. Denne klagen vil i så fall gå til kommunestyret, som vil avgjøre om det skal gis dispensasjon fra de alkoholpolitiske retningslinjene i dette tilfellet.

Kommunestyret har ordinært møte kommende onsdag, 25. mars.  

HA kunne i går fortelle om Storhamars søknad. Forøvrig en søknad som varaordfører i Hamar, og styreleder i Storhamar hockey ikke visste om.

Om planene sa Njål Berge:

Storhamars daglige leder Njål Berge bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at de har sendt en søknad om dette til Hamar kommune. De håper nå søknaden blir raskt behandlet. I så fall kan ølteltet bli tatt i bruk allerede fredag når Sparta kommer på besøk i forbindelse med den første semifinalekampen i sluttspillet.

- Vi har søkt om å få ha øltelt i forbindelse med resten av sluttspillet. I stedet for at folk sitter rundt omkring andre steder og tar seg en pils, er det hyggelig at folk sitter i nærheten av hallen og gjør dette. I tillegg vil det bety at vi kan tjene noen kroner til ei slunken kasse. Det tror jeg alle er tjent med, sier Berge til Hamar Arbeiderblad.

STORSKJERM PÅ BORTEKAMPER

Storhamar har også planer om å vise bortekampene på storskjerm i ølteltet, men da vil det bare være alkoholfri servering i teltet, slik at barn også kan være til stede der.

- Vi har aldri gjort det før, og vi er ikke storforlangende. Våre venner og samarbeidspartnere stiller med telt og varme. Jeg vet at Lørenskog hadde et slikt telt i forbindelse med oktoberfestivalen. Og Stavanger serverer øl inne i hallen sin. Ellers serveres det jo alkohol i forbindelse med mesterskap i Hamar.

- Vi ser på dette som et lite prøveprosjekt på om alkoholservering i forbindelse med idrettsarrangement kan gjøres i hyggelige former, sier Berge, som også nevner at Storhamar faktisk har en skjenkebevilling knyttet til Iskroa som kan benyttes.

Han mener likevel at et større telt vil egne seg bedre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.