• TAPTE MOT GAMLE LAGKAMERATER: Eirik Børresen var skuffet over å tape mot Storhamar igjen.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.

(Storhamar - Sparta 4-3 etter straffer)

Det ble en dramatisk affære da eliteseriens to formlag møttes til duell i Hamar OL-Amfi. Storhamar åpnet kampen klart best, men Sparta spiste seg inn og kom etter hvert foran. Storhamar lå under 3-1 med lite tid igjen å spille, men kom tilbake og vant etter straffer.

Kampen inneholdt det aller meste: Slåssing, ampert spill og straffekonkurranse var bare noen av ingrediensene vi fikk servert denne søndagskvelden. 

Christian Larrivée spilte en stor kamp for Dragons, og han var også mannen som scoret det viktige 3-3-målet med syv minutter igjen å spille. Han dundret et knallhardt slagskudd forbi flere Sparta-spillere og i nettet bak en utspilt Tommy Johansen.

- Jeg har fått beskjed om å skyte mer. Jeg er litt for glad i å se etter Joakim (Jensen), men nå måtte jeg bare prøve selv, sier Larrivée.

Larrivée var fornøyd med starten av oppgjøret, men var skuffet over måten Storhamar opptrådte på i midtperioden.

- Vi starter kampen klart best. Vi burde nok ha ledet mer enn 1-0 etter første periode. I andre periode lot vi dem få komme for lett tilbake. De fikk energi av slåsskampen, og vi ble litt tamme og usikre etter det. 

ledet etter første periode

Storhamar ledet fortjent etter den første perioden.

Hjemmelaget gikk ut i høyt tempo og tok tidlig grep om kampen. Allerede etter førti sekunder kom Joakim Jensen og Christian Larrivée i en to-mot-en-situasjon, men pasningen fra Larrivée ble litt for lang for Oslo-gutten som truet på bakre stolpe. 

Etter drøyt syv minutter skulle Storhamar få lønn for strevet. Christian Larrivée spilte en nydelig pasning ut til elgjeger Skadsdammen. Han lot seg ikke be to ganger og satte pucken mellom beina på tidligere Storhamar-keeper Tommy Johansen.

Perioden fortsatte med hardt trykk fra hjemmelaget, men Johansen gjorde flere gode redninger. 

kaotisk midtperiode

Det tok kun 1:24 før Sparta fikk balanse i regnskapet. Magnus Lindahl utnyttet svakt keeperspill fra Daniel Jørgensen da han satte inn 1-1-scoringen fra nesten død vinkel.

Så byttet Linus Johansson og Mats Weberg ut hockeyferdigheter med boksehansker. Begge kamphanene ble sendt i dusjen, og Sparta fikk energi av det. 

Lindahl utnyttet et Storhamar-lag i dårlig balanse da han upresset fikk gå inn i Storhamar-sonen. Han la en puck inn foran mål, og der dukket Nathan Condon opp først. Han fikk en enkel jobb med å sende Sparta i føringen fra kloss hold. 

Storhamar hadde noen store muligheter på tampen av perioden, men pucken ville ikke inn bak en opplagt Johansen. 

storhamar reiste seg mesterlig

Niklas Roest utnyttet en overgang da han økte Spartas ledelse midtveis i perioden.

Storhamar virket litt tamme, men så dro Sparta på seg flere utvisninger.

Det skulle Storhamar utnytte. Først fikk Jacob Berglund lov til å skjære inn foran mål og sette pucken inn mellom beina på Johansen.

Så viste Larrivée frem sitt blytunge slagskudd. Kanadieren fikk pucken oppe på blålinja, tok to skritt inn og dundret inn et knallhardt slagskudd, og kampen måtte avgjøres på forlengning.

Ingen av lagene klarte å score på sudden death. Dermed måtte det straffer til for å kåre en vinner.

moffatt avgjorde

Sparta misbrukte alle sine straffer. Det gjorde også Larrivée og Bergllund for Dragons. Dermed fikk Luke Moffatt æren av å ta den siste straffen for Storhamar. Amerikaneren gikk inn mot Johansen, fintet en liten dragning og dundret pucken hardt opp i taket.

Tidligere Storhamar-spiller Eirik Børresen var skuffet over måten Sparta ga bort kampen på i tredje periode.

- Vi har gjort en god kamp, men så drar vi på oss noen idiotiske utvisninger. Det er bittert å tape når vi er så nærme. Storhamar var best i starten, men jeg synes vi klarte å snu kampen på en god måte. Det er kjipt å tape på denne måten, sier en skuffet Børresen. 

Storhamar stilte følgende lag:

I Mål: Daniel Jørgensen (Kaj Erik Nordtømme) 

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson

3. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Lars Erik Hesbråten, Mads Hansen, Ole Petter Øvergaard

4. rekke: Simen Hulleberg, Jørgen Langdalen - Anders Gulliksen, Pål Johnsen, Vetle Lindstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.