HAMAR: Med 8-1 mot tabellnabo Stjernen, fikk Storhamar endelig bukt med effektivitetsproblemene som har ridd laget den siste tiden.

I morgen venter bunnlaget Furuset i siste seriekamp.
- Det blir en øvelse mentalt sett. Furuset er bunnlaget, men vi må ta på alvor de egenskapene de har i laget. Vi tar ingenting på forskudd, sier Orskaug.

Følger samme plan
I forrige bortekamp møtte Storhamar Frisk Asker, som liker å stresse motstanderne med høyt press. Tobben var fornøyd med hvordan Storhamar løste den delen av spillet i store deler av kampen.

- Furuset har en ambisjon om å spille litt på samme måte, selv om de ikke har det samme trøkket. Så på den måten blir det litt likt, tror Orskaug.
- Det blir også en øvelse i det å spille på bortebane i sluttspillet. Mange lag vil trolig spille litt mer avventende her på Hamar, men vil nok være ute etter å stresse oss på sin hjemmebane.
Midlene Storhamar ønsker å ta i bruk for å hente hjem alle poengene, er som vanlig å forsøke å ha stor fart på skøytene og å være aggressive når sjansen byr seg.

Rød tråd i klubben
I går inviterte Orskaug og Storhamar til et informasjonsmøte, hvor tema var ungdomslinjen. Kort oppsummert, skal klubben bli bedre til å ha en rød tråd i arbeidet med å legge forholdene til rette for spillerne som ønsker å identifisere seg med klubbens målsetting om å være en reell utfordrer til titlene, det vil si ambisjonen om å bli bedre, fra A-laget og ned til U9. Samtlige trenere i Storhamar skal være lojale mot den samme planen, slik at det blir en slags spiral i arbeidet oppover i årsklassene.

- Skal ungdomslinja bli en suksess, må vi bli bedre på strategi. Vi må vinne «kampen i kampen», det vil si at vår målvakt må være bedre enn for eksempel Spartas, våre trenere må være bedre enn Spartas og vårt arbeid på U9-laget må være bedre enn arbeidet Sparta gjør med sitt U9-lag. Vi har fortsatt en ambisjon om å vinne, men ønsker å gjøre det med egen avl. Ungdomslinja handler ikke bare om A-laget. A-laget er bare toppen av isfjellet, yngres avdeling er hele grunnstammen under vannflaten. Og det var den som senket Titanic, var det ikke, humret Torbjørn Orskaug.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00