HAMAR: Det kan se ut som Storhamar Dragons foretrekker Rune Gulliksen som klubbens hovedtrener framfor Aleksander Smirnov.

Det er kontroversielt.
Men Storhamar har sine grunner.
Selv om de kan diskuteres.
Og bare for å ha sagt det, så oppleves saken som vanskelig også i Storhamar.

Russisk legende
Det ser jo merkelig ut når Sasja tilbys en hjelpetrenerrolle for Rune Gulliksen.

Ikke noe galt sagt om Gulliksen, for han er en fyr som brenner for hockeyen og Storhamar, og som har både spiller- og trenererfaring, men i russisk hockey er Aleksander Smirnov fortsatt på grensen til en legende.
Han har spilt med de store på verdens beste lag. Ble verdensmester i 1993. Og var kaptein for dem under OL på Lillehammer.
I Russland er det også klubber som tar imot Sasja med åpne armer - hvis han vil.
Da blir det jo pussig at Storhamar for øyeblikket mener han ikke er god nok som hovedtrener for dem.

Sasjas stolthet utfordres
Det er heller ingen tvil om at Sasja har hjerte for Storhamar etter mange år i klubben. Og Storhamar har nytt godt av Sasjas kapasitet som spiller i ni år, overtalt ham til å forlenge spillerkarrieren sin, integrert hele hans familie og melket kapasiteten hans for hva den har vært verdt gjennom 439 kamper som spiller. I tillegg var han også var spillende trener på slutten av karrieren.

Og da han kom inn igjen som trener i forrige sesong, ble det et overraskende NM-gull. Og sist sesong overpresterte Storhamar med sin ungdomssating, og kom helt til semifinalen i sluttspillet.
Med Sasja som trener - i spann med Torbjørn Orskaug.
Likevel kan det se ut som Storhamar bare tilbyr den meritterte russeren en kontrakt som hjelpetrener for Rune Gulliksen.
Det er jeg ganske sikker på at Sasja sier nei til.
Det handler selvsagt om stolthet for hans del.

Praktiske problemer
Det er klart dette også går på samvittigheten løs for beslutningstakerne i Storhamar Dragons, for de vet også at familien til Smirnov er integrert i Hamar. Kona og barna vil bli i byen, og Storhamar vet selvsagt også at Sasja mest sannsynlig sier nei til rollen som hjelpetrener.

Da reiser han nok heller tilbake til Russland.
For Storhamar handler ikke dette om at Sasja er en dårlig trener, men de mener kommunikasjonen til spillerne kunne vært bedre. De føler de har et lag med så mange unge spillere, at de er ekstra avhengig av god kommunikajson for at spillerne skal utvikles best mulig.
I tillegg skal Sasja ha svakheter i forhold til analyseprogrammet som er blitt et vanlig verktøy for hockeytrenere, og med en liten administrasjon ønsker klubben trolig at treneren også skal bidra med litt andre ting enn bare å trene laget.

Gulliksen inn i varmen igjen
Da er det kanskje lettere med Rune Gulliksen. I tillegg til å være hockeytrener, så mener Storhamar at det er lettere å bruke Gulliksen på andre områder også. Han skal være flink med yngre spillere.

Gulliksen har imidlertid prøvd seg som Dragons-trener tidligere. Det endte med oppsigelse før sesongen var over.
Argumentet mot Gulliksen da var at han ikke var høyt nok respektert som trener av de etablerte spillerne han selv hadde spilt med. De er borte nå, og laget er yngre. Det gjør at Dragons nå tror Gulliksen vil kunne gjøre en bedre jobb.
Minuset er at de da sliter med å finne en jobb til Aleksander Smirnov.
En ruvende skikkelse, i Storhamar-historien, kan i realiteten bli kastet på dør.
Ikke rart hele saken oppleves som komplisert og ubehagelig for alle involverte.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.