• NY SJEF: Ari-Pekka Selin er lagets nye trener og har hørt rykter om hockeyfeber i Hamar.
  • Sasja-venn: Petteri Nummelin (42) spilte i backpar sammen med Aleksander Smirnov i TPS. Veteranen spiller fortsatt, men er skadet.

Storhamar står foran den virkelig store testen i CHL. Å banke Sparta Praha, Genève Servette og Red Bull Salzburg har både vært magisk og overraskende, men ingen av disse lagene skal normalt matche et topplag i Finland.

Det finske storlaget er i ferd med å bygge opp noe nytt. Lagets nye trener, Ari-Pekka Selin, er inne i sin første sesong og tror laget kommer til å utvikle seg ganske raskt.

Raskere og sterkere

– Laget har fått både nye spillere og nytt trener-team. Vi er på gang, men ønsker å spille enda hurtigere og mer fysisk hockey, sier Selin til HA-sporten på trening dagen etter laget har slått Ilves 4–2 på hjemmebane.

Den kortvokste finnen er lagets nye sjef og vet han leder en ledende klubb i hockeygale Finland. Han innrømmer også at seriespillet er langt viktigere for klubbens kravstore tilhengere enn suksess i CHL.

– Vi finner er nok annerledes enn dere fra Norge, smiler Selin og kikker over brilleglassene.

I den mektige mursteinskolossen HK Areena kommer det sjelden mer enn 4.000 tilskuere. Ifølge kilder HA-sporten har snakket med er det typisk for den finske mentaliteten. Treneren er enig.

Misunner Storhamar

– Her venter publikum med å møte opp før det virkelig står noe på spill. Da kommer det 12.000 tilskuere på hjemmekampene våre. I Storhamar og norsk idrett generelt er det en helt annen entusiasme og idrettsglede. Vi er langt mer pessimistisk enn nordmenn, sier treneren som er mektig imponert over Storhamars resultater i CHL og legger til at ryktene om fullt hus og stor stemning i Hamar OL-Amfi har nådd byen sørvest i Finland.

– Vi gleder oss til å møte Storhamar, sier treneren som har bygget sitt nye topplag rundt noen veldig rutinerte spillere, som skal dra fram lagets unge spillere.

Liten hjemmebanefordel

Den gigantiske og knapt halvfulle hjemmearenaen utgjør neppe noen stor fordel for TPS Turku, og sjefen mener laget trolig kommer til å være best forberedt til bortemøtet i Hamar OL-Amfi.

– Vi har hatt enormt tett kampprogram før vi møter Storhamar hjemme, men til returkampen i Norge har vi god tid til å forberede oss. Derfor er vi heller ikke avhengig av å vinne på hjemmebane for å gå videre, advarer Ari-Pekka Selin.

Les også
SPORT HATV: Storhamar klarte ikke å omsette èn eneste sjanse i scoring. Men Pål Johnsen ser ingen grunn til å deppe over tapet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.