Hamar
Selv om Hesbråten bar gullhjelmen så fikk han ingen luksusjobb ute på isen.
- Moro å ha gullhjelmen, for det har jeg ikke ofte. Men jeg kan jo ikke legge om spillestilen fordi jeg bærer den, sier Lars Erik Hesbråten, og legger til:
- Jeg dekket vel i hvert fall sju eller åtte skudd i dag.

Skryt fra kollegene

Oppofrende spillestil har blitt Hesbråtens varemerke. I går sto han fram for lagkameratene sine ved å gi alt i hver eneste situasjon.
- Han gir sykt mye. Det inspirerer oss andre da vi ser hvordan Lars Erik ofrer kroppen sin for å dekket puckene, sier Eirik Børresen, som var god i går og satt spikeren i kista til 3-1.
- For meg er det lett å være keeper da spillere ofrer seg slik. Som keeper er det fryktelig kult å se spillere som ofrer alt på skudd imot, sier Tommy Johansen.

- Gøy når puckene treffer

- Jeg synes jo det er gøy når pucken treffer meg. Da vet du at du har gjort jobben din, forklarer en bredt smilende Lars Erik Hesbråten i sin mørbankete kropp.
- Akkurat nå kjennes det vel ut som om det blir noen blåmerker i morgen. Spesielt én oppe ved låret, flirer han.
- Får du aldri vondt?
- Tja, klart man kjenner det hvis man får en puck rett på kroppen. Men da må man bare riste det av seg. Det er en del av spillet.
Personlig har han følelsen av å kun vikariere som gullhjelmbærer. Men etter to nye målgivende pasninger i går, beholder han i hvert fall poengkonge-hjelmen gjennom tirsdagens tredje kvartfinale.

- Kanskje Norges beste

Rune Gulliksen var naturligvis strålende fornøyd med eleven sin.
- Hesbråtens ga ut et signal slik at alle kastet seg vilt etter puckene etter hvert. Han er ikke typen som stjeler overskrifter, men jobben han gjør er utrolig imponerende. Han er kanskje Norges aller beste undertallsspiller. Han har en voldsomt hensynsløs smertegrense, skryter Rune Gulliksen, etter å ha konstatert den andre av to mulige seirer mot Sparta til nå i kvartfinalen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00