HAMAR: Patrick Eide og «Coba» spilte sammen i seks sesonger i Storhamar. Siden har de hatt jevnlig kontakt. For tre år siden begynte snakket om et samarbeid mellom Södertälje og Storhamar. Før fjorårssesongen ble Andreas Hjelm hentet til Hamar, mens Andreas Gröndahl debuterte mot Lillehammer torsdag. Begge kom fra U20-laget til Södertälje hvor Eide er trener. Og de har ikke tenkt å stoppe der. Begge parter er ute etter å utvide samarbeidet.
Hockeygymnaset
- Samarbeidet er allerede godt i gang, men vi vil gjerne ha noe mer, sier Patrick Eide og fortsetter:

- Dette er en avtale som går begge veier. Vi er interessert i å sende over de spillerne som ikke får nok spilletid på A-laget. Og sånn som Andreas (Hjelm) har prestert, er jeg helt sikker på at de vil forsterke Storhamar. Samtidig skal vi får spillere fra Storhamar over på «tryout» eller kanskje på kontrakt, sier han.
- Når jeg er i Hamar prøver jeg å få en oversikt også nedover i systemet. Finne spillerne som skiller seg ut, som er gode nok til å gå på hockeygymnaset vårt, sier Eide og legger til:
- Men da må de være av de bedre på sitt trinn.

- Bare positivt
- Om vi har noen som er gode nok til å gå på gymnaset i Södertälje, er det bare positivt for Storhamar, sier daglig leder Carl Oscar Bø Andersen.

- Det er flere som har satt spørsmålstegn ved samarbeidet, men jeg tror de vil få en annen mening den dagen en Storhamar-spiller går andre vegen.
- Når er det realistisk at Storhamar sender noen over til Sverige?
- Innen to år, så er vi fornøyde, sier Coba, som ikke bare tenker på det sportslige når det gjelder samarbeidet.
- Vi er ute en nye tenkemåter. Hvordan gjør de det der, og hva kan vi ta læring av, sier den tidligere Storhamar-backen.

Skriftlig avtale snart
Mens Eide er i Hamar vil de prøve å få ned noe skriftlig.

- Vi er ute etter avtale. Samtidig vil vi ikke ha en for bestemt avtale. Noen punkter i bunn, men en ganske åpen avtale, sier Coba.
- Hjelm har vært den første steinen vi har lagt, og nå har vi fulgt opp med Gröndahl. Det er ikke noe skriftlig ennå, men det er vi interessert i forteller, Eide.

Følger Hjelm tett
Patrick Eide er også en form for speider i Norge for Södertälje, og han følger sin tidligere elev, Andreas Hjelm, tett.

- Andreas har utviklet seg masse etter at han kom. Vi ser han nå jevnlig, og det vil vi gjøre ut sesong for å se om han er god nok til å komme tilbake for A-lagsspill.
- Nivået i GET-ligaen er omtrent som bunnen i Allsvenskan (nivå to i Sverige). Men jeg tror hvert lag her har en femmer som tilhører toppsiktet i den divisjonen, sier den tidligere Storhamar-løperen.
- Og jeg er helt overbevist om at Andreas Gröndahl kommer til å forsterke Storhamar også.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.