HAMAR: For ett år siden bestemte Storhamar seg for å droppe ut av satsingen på 1. divisjonslaget sitt.
- Det var en kontroversiell avgjørelse, men vi var ikke fornøyd med det konseptet vi fikk til. Vi hadde ikke god nok organisasjon rundt 1. divisjonslaget, noe som gjenspeilte seg gjennom det sportslige utbyttet vi hadde av satsingen den gang, sier daglig leder i Storhamar Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen.

Skal satse

Nå akter Storhamar å satse skikkelig og Bøe Andersen ser for seg en målsetting rundt topp seks for det nye mannskapet som starter i seriespillet til høsten.
- Vi kommer til å stille krav til de som skal være med, og vi kommer til å kjøre sommertreninger og fjerne hobbypreget, som den forrige 1. divisjonssatsingen ga veldig mye preg av.

Livf som trener?

Bøe Andersen ser for seg Mattias Livf som trener for 1. divisjonsmannskapet. Livf trener i dag U19 i Dragons og er en spennende trenertype.
- Vi har ikke klarert dette med Livf, men jeg ser for meg Livf som en spennende trener som vi kan bygge opp og satse videre på om noen år. Derfor håper jeg at han sier ja til å være med på dette, sier Bøe Andersen.

Spillere vil hjem

Det som gledet Coba mest etter at den forrige 1. divisjonssatsingen ble lagt ned, var at mange av spillerne reiste fra Hamar for å spille 1. divisjonshockey andre steder.
- Vi har et godt håp om at mange av disse kommer hjem igjen når vi får vårt eget 1. divisjonslag. Det har jeg mottatt meget positive signaler på. I tillegg til våre egne U19-spillere, som er siste års juniorer i år, bør vi kunne få et slagkraftig lag.
Coba ser også 1. divisjonslaget som en magnet på spillere utenfra som ønsker å satse hockey med tanke på å spille på et enda høyere nivå i Storhamar.

Koster kroner

Det vil ikke bli noen billig affære å stable på beina et 1. divisjonslag igjen. I budsjettet er det satt av en halv million kroner, men meningen er at laget, ved hjelp av samarbeidspartnere og medlemsavgifter, skal bli økonomisk selvgående.
- Vi drar på oss en del flere økonomiske forpliktelser, men ser dette som en vinn-vinn-situasjon. Hvis noen av dem som kommer til oss for å spille i 1. divisjon, blir såpass gode med puck og kølle at de aspirerer sterkt til eliteserielaget, har vi fått en verdifull gevinst av 1. divisjonssatsingen vår, mener Carl Oscar Bøe Andersen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00