• SKEPTISK: Stple solbakkenmnmnmnmnmnmnm.
    FOTO: BENDIK ERIKSEN.

mnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnmnm.

Statsminister Erna Solberg (H) sier seg enig i at det er en tillitskrise i skolen.

Det at lærerne avviste avtalen som Utdanningsforbundet og KS hadde forhandlet fram, viser at lærerne ikke har tillit til hvordan den ville blitt praktisert, mener hun

Statsministeren sier det er opp til den enkelte kommune å gjenoppbygge tilliten, lytte til sine lokale lærere og sørge for at skolen får utvikle seg som et godt pedagogisk sted for både elever og lærerne.

Regjeringen kan ikke

Regjeringen kan ikke avbryte lærerstreiken, sier Solberg

– Dette er en lovlig streik, som følger de spillereglene som er i arbeidslivet. Det betyr at regjeringen ikke har mulighet til å avbryte streiken, det vil være å bryte norsk lov. Så det er partene som har ansvar for å finne en løsning, sier statsminister Erna Solberg.

Hun viser til at en streik kun kan stanses dersom det er fare for liv og helse.

– Ingen dager å tape

Mandag åpnet hun en nyoppusset Hersleb videregående skole i Oslo. Hovedstaden er ikke rammet av streiken, og alle elever kunne dermed starte skoleåret som normalt, til forskjell fra mange andre steder i landet. Solberg synes det er leit at mange barn og unge blir rammet.

– Ingen elever har egentlig noen skoledager å tape, påpeker hun.

Hun mener konflikten ikke kan kobles til fargen på regjeringen.

– Det har vært fire streiker i skolesektoren på fire hovedoppgjør, påpeker hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.